Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Спесартин (гранат)

Спесартин – камък на проявлението

Чакри: Няма установено въздействие

История и описание

Името “спесартин” минералът е получил от името на платото Шпесарт (Бавария), където за първи път е открит. Друго използвано име на минерала е “спесартит”. Спесартинът е манганов алуминосиликат, вид гранат. Оцветяването е ярко оранжево до червено-оранжево. Основните находища са в Шри Ланка, Бразилия, САЩ, Австралия, Мадагаскар.

Лечебни свойства 

Народните лечители предполагат, че заради червения си цвят спесартинът стимулира имунната система, повишава енергията, подобрява настроението. Смята се, че кърваво- червените минерали помагат в профилактиката срещу заболявания на стомаха, далака, както и различни чревни заболявания.

Може да бъде полезен за тези, които имат проблеми с хранителната чувствителност и при лечението на непоносимост към лактоза и соя. Полезен е при лечението на калциев дефицит и за регулиране на магнезия в метаболизма.

Магически свойства

Спесартинът е кристал с висока вибрация, който помага за възприемането на по-високото ниво на растеж и структурен баланс. Енергийната му вибрация е ефективна за поддържане и повдигане на съзнанието, за изчистване на фините тела от дисхармонични елементи. Това е камък на проявлението, тъй като стимулира творческите способности чрез превръщане на енергията във форма. Спесартинът подпомага аналитичните процеси на ума.

Талисмани и амулети

Като талисман спесартинът ще помогне на собственика си като привлича успеха към него, предпазва го от травми и му придава привлекателност. Той е талисман на спортисти, авантюристи, пилоти и шофьори.

Амулетите от оранжевите спесартини дават на притежателя си увереност в себе си и помагат по-добре да прочувстват бедите и страданията на другите.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Вижте още

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още