Чакри: Няма установено въздействие

История и описание

Името „спесартин“ минералът е получил от името на платото Шпесарт (Бавария), където за първи път е открит. Друго използвано име на минерала е „спесартит“. Спесартинът е манганов алуминосиликат. Оцветяването е кърваво- червен, кафяво-червен, оранжево-кафяв, жълтеникав. Основните находища са в Шри Ланка, Бразилия, САЩ, Австралия, Мадагаскар.

Лечебни свойства на спесартина

Народните лечители предполагат, че заради червения си цвят спесартина стимулира имунната система, повишава енергията, подобрява настроението. Смята се, че кърваво- червените минерали помагат в профилактиката срещу заболявания на стомаха, далака, както и различни чревни заболявания.

Магически свойства на спесартина

Магическите свойства на спесартина не са добре изучени. Червените камъни могат да направят господаря си по-привлекателен за противоположния пол. Червеният спесартин защитава собственика си от негативната енергия на околната среда, предпазва го от зли магии и завистта на другите хора. Амулетите от оранжевите спесартини дават на притежателя си увереност в себе си и помагат по-добре да прочувстват бедите и страданията на другите.

Талисмани и амулети

Като талисман спесартинът ще помогне на собственика като привлича успеха към него, предпазва го от травми и му придава привлекателност. Той е талисман на спортисти, авантюристи, пилоти и шофьори.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните