Сладкото побеждава гнева и агресията

За да „охладите огъня” в пристъп на гняв, можете да използвате само една малка лъжичка захар, твърдят изследователи от щата Охайо. Оказва се, че хората, които изпиват чаша с подсладена лимонада, са по-малко агресивни в ситуации, предразполагащи към проява на горещ темперамент. “Най-големият проблем на сприхавите хора е невъзможността да контролират първия изблик на агресия. В този случай, мозъкът изпитва кислороден глад и малка порция глюкоза осигурява необходимата енергия.

Тогава човек получава шанс за осъзнати действия.”- казва един от авторите на изследването, професорът по психология Брад Бушман. В експеримента участвали 62 студенти, които били помолени да гладуват около три часа, като по този начин намалили нивото на глюкоза в кръвта. След това половината от участниците получили по една чаша лимонада със захар, а другата половина получила напитка със заместител на захар (изкуствен подсладител), без съдържание на “енергийни въглехидрати”.

След осем минути, след попадането на енергията в кръвта, били проведени няколко оригинални теста за реакция, с помощта на които измерили нивото на агресия на участниците в експеримента. По-агресивни били тези, които изпили на гладно лимонада с изкуствен подсладител.”Разбира се, захарта не трябва да се разглежда като панацея срещу агресията. Но хората, които са склонни към изблици на гняв, не бива да забравят, че самоконтролът е по-лесен, когато тялото не чувства глад за енергия”- обяснява проф. Бушман.

Данните от експеримента само потвърждават резултатите от предишни изследвания, които бяха посветени на изучаване връзката между промените на човешката психика и въглехидратния обмен. През 2001 г., бе доказано, че страните с особено висока честота на диабет, имат и средно високо ниво на престъпност.

С нарушен глюкозен метаболизъм се свързва ръста на броя на убийствата, грабежите и изнасилванията. “Това не означава, че всички диабетици- са убийци или изнасилвачи. Но е факт, че агресията и въглехидратната обмяна са взаимно свързани.” – казва проф. Бушман.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност