Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Камък сини вени

Камък сини вени – духовност и мъдрост

Чакри: V чакра (Вишудха) – гърлена, VI чакра (Аждна) – трето око и VII чакра (Сахасрара) – коронна

Описание

Минералният състав на китайския нефрит сини вени включва главно канкринит (40%-60%), следван от содалит (10%-20%), нефелин (10%-15%), мусковит и пирит. Съществува и вид камък сини вени с външен вид, подобен на този на китайския нефрит в Бразилия. Минералният му състав включва основно содалит, нефелин, апатит и малко количество титанавгит, мусковит, пирит и др.

Оцветяването на камъка сини вени е светлосиньо, мастилено синьо и синкаво сиво бяло, с неравномерно разпределение на цвета, често оцветени вени и подобни на облаци цветни петна. Той е с плътна и масивна структура.

Лечебни свойства

Лечебните свойства на камъка са близки до тези на содалита. Содалитът балансира метаболизма, подсилва имунната система и преодолява калциевия дефицит. Бори се с радиационните увреждания, като абсорбира електромагнитния смог. Содалитът лекува гърлото, гласните струни, ларинкса и помага при пресипналост и храносмилателни разстройства. Той охлажда треската, понижава кръвното налягане и стимулира усвояването на телесни течности. Содалитът също може да помогне за предотвратяване на безсъние.

Камък със сини вени/содалит може да насърчи емоционалната хармония и да успокои паниката. Може да повиши самоуважението, самоутвърждаването и самоувереността. Може да отпусне хората с повишено внимание и чувствителни умове, да премахне страха и силното чувство за вина и да насърчи себеизразяването.

Содалитът носи ред и спокойствие в ума. Насърчава рационалното мислене, обективността, истината и интуицията, заедно със словесното изразяване на чувствата.

Магични свойства

Камъкът сини вени/содалит може да съчетае интуицията с рационалността, да отвори духовното възприятие на хората и да пренесе информация от по-висока духовност на материално ниво. Може също така да стимулира епифизната жлеза и третото око и да доведе до дълбока медитация, да подобри личното съзнание и да развие голяма мъдрост.

Камъкът сини вени/содалит може да премахне умственото объркване и пречките, да стимулира рационалното мислене, да способства за интуитивното възприятие и способността за изразяване на емоции. Може да успокои ума, да помогне за усвояването на нови знания и освобождаването от оковите на заложените концепции.

Вижте камъните в нашия Е-магазин: Овал от камък сини вени за чакритеОбелиск от камък сини вени и Яйце от камък сини вени

Вижте още

Кристална лечебна решетка (енергийна стимулация)

Амулети

Заземяване

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още