Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Протеиновите шейкове могат да бъдат опасни

Списанието Consumer Reports съобщава, че прекомерната употреба на протеиновите шейкове може да бъде опасна за здравето. Съдържащите се в напитките метали, с течение на времето могат да се натрупват в организма и да доведат до нежелани странични ефекти.

Списанието провело изследване, за да изясни, какво дават на организма протеиновите шейкове, освен основните ефекти. Според доклада на списанието, добавките, използвани при производството на такива популярни протеинови шейкове като Muscle Milk и Myoplex, могат да доведат до натрупване на арсен, кадмий, олово и живак в организма.

Медицинските специалисти от WebMD смятат, че нежеланите добавки са най-опасни за деца, бременни жени, диабетици и хора с бъбречни заболявания. Могат да се намерят по-сигурни източници на протеини, без да харчите излишни пари за протеинови напитки. Различните видове месо, боб и яйца, са в състояние да осигурят високо ниво на протеини за нарастване на мускулната маса.

Производителите на Muscle Milk са пуснали в Интернет изявление за сгрешените резултати от изследването. Те твърдят, че няма достатъчно надеждни доказателства, че количеството метали в напитките е толкова високо, за да нанесе вреда на някого.

Още по темата

Продукти за мускулна маса

Аминокиселини

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации