Жени, които пият алкохол по време на бременност, излагат на риск репродуктивната функция на бъдещите си синове, казват специалистите. Учените провели изследване, в което участвали 350 млади мъже.

От всички участници в експеримента взели проби от спермата за анализ. Оказало се, че качество на спермата при мъжете, чиито майки са пили алкохол по време на бременността, е с 1/3 по-ниско, отколкото при мъжете, родени от непиещи майки. Експертите не могат да обяснят защо точно алкохолът има такова влияние.

Те предполагат, че самият алкохол не е виновника, но той влияе върху други рискови фактори, които водят до негативни последици. Специалистите съветват бъдещите майки да се откажат от алкохола по време на бременността, но ако все пак жената още консумира алкохол, то нека да намали максимално дозата, за да не излага здравето на бебето на риска от развитие на нежелани ефекти.

Както се оказва, последствията от приемането на алкохолни напитки могат да се появят години по-късно и негативно да повлияят върху възможността за създаване на потомство, поясниха експертите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни