Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Пиенето на бира може да ви направи по-слаби

Съществува наложено мнение, че от бира хората пълнеят и се сдобиват с голямо коремче. Обаче, специалистите са успели да докажат, че бирата не само не помага за увеличаване на теглото, но помага дори да се отслабне.

Учени от Германия провели експеримент, в който открили, че веществото, което произвеждат бирените дрожди, изгаря калории. Специалистите наблюдавали състоянието на лабораторни мишки, на които давали бира.

Оказало се, че веществото, произвеждано от дрождите, намалило апетита на животните и допринесло за намаляване на теглото. Според тях, специалното вещество, отделяно от бирата, може да се използва като “изгарящо калории” и регулатор на апетита.

Освен това, учените опровергали мнението за високото калорийно съдържание на бирата, тъй като в напитката се съдържат само 50 калории на 100 милилитра (в сравнение с ябълките, в които 100 грама съдържат 70 калории, бирата изглежда също такъв диетичен продукт). Според експертите, ако пиете бира вместо газирани напитки, може да станете още по-стройни.

Още по темата

От бирата се напълнява или отслабва?

Тъмната бира повишава риска от псориазис

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации