Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Оранжев калцит

Оранжев калцит – енергиен двигател, “слънчев” камък. Помага за балансиране на емоциите, премахва страха и преодолява депресията, летаргията или бездействието. Помага за създаване на нови и иновативни стратегии за разрешаване на проблеми и за преодоляване на застоя, за да се продължи напред и използва максимално потенциала.

Оранжевият калцит помага за поглеждане на обстоятелствата от друга гледна точка и дава решение, излизащо от рамките на старите модели и поведението в миналото. Резонира с енергичната вибрация на игривостта и носи увереност. Той е отличен камък за онези, които се занимават с творчество, тъй като оранжевият калцит улеснява “моментите” на вдъхновение.

Оранжевият калцит може да бъде полезен за лечение на емоционални проблеми, свързани със сексуалността, креативността и свободната воля. Стимулира физическото тяло, сексуалната и творческата енергия, доброто самочувствие и жизнена сила. Резонира с вдъхновяваща енергия – “като слънчев лъч” дава топла, движеща се енергия и циркулация.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки може да се постави оранжев калцит за изчистване и активиране на втората и третата чакра. Премахва блокажите от енергийната система на меридианите. Оранжевият калцит е отличен кристален инструмент за тези, които изпитват срамежливост или социални фобии.

При лечение оранжевият калцит поддържа ендокринната система и балансира хормоните. Може да бъде полезен за лечение и балансиране на метаболизма, жлъчния мехур, храносмилателната система и чревни разстройства като синдрома на раздразнените черва (IBS).

Повече за свойствата на други видове калцити вижте ТУК

Камъните в нашия Е- магазин: Оранжев калцитЗелен калцит

Вижте също

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още