Обикновен ориз срещу бръчки

Знаете ли, че оризът, приготвен у дома, е едно отлично средство срещу бръчки? За лицето си жените обичат да приготвят различни маски от натурални съставки- плодове, зеленчуци, мед, яйца и растително масло. Резултатът от такива процедури винаги е силно индивидуален: на някои помага, а на други не.

Маската с оризови трици е универсален инструмент, който е подходящ за всеки тип кожа. Оризовите апликации, домашно приготвени, не само овлажняват кожата, избавят я от зачервяване и дразнене, но дори изглаждат появилите се бръчки по шията и лицето.

За приготвянето им се разбърква в топла вода една част оризово брашно и две части оризови трици до получаването на лепкава хомогенна паста. При достигане на желаната консистенция, леко се нанася маската върху проблемните области: лицето, шията и деколтето. След петнадесет минути се измива с топла вода.

В допълнение към процедурата по-горе, козметиците съветват жените задължително да овлажняват кожата на ръцете, която се износва и показва признаци на стареене дори по-рано от кожата на лицето. За да се постигне най-добър ефект, трябва първо в ръцете да се втрие малко сусамово масло, а след това да се сложи маска от смес на оризови трици и мляко. След петнадесет минути се изплаква с топла вода.

Както уверяват козметолозите, по време на такива процедури най-полезните натурални вещества се абсорбират от кожата, правят я гладка, мека и по-нежна.

Това добро диетично средство е и добро козметично!

Още по темата:

Рецепти с рициново масло за млада кожа и красива коса

Трици и маска за почистване и подхранване на лицето

Бръчките говорят за вашето здраве!

Преодолей Кандида

Розова вода

Карамфиловото масло- лек срещу акне и други кожни проблеми

Кожни проблеми

Направете си Тест

Лечебни картинки

Лечение на кожата – лечебна картинка

Лечение със сол

Екстракт от цвекло и магданоз изчиства кожата от акне

Проблемите с кожата може да са резултат от болни зъби

Безопасни ли са запълнените зъбни канали?

Свързани публикации