Алтернативна медицина и здраве

Млякото влияе негативно върху здравето на мъжете

Млякото винаги се е смятало за източник на здраве. Но, в ново изследване канадските специалисти заключили, че потреблението на мляко може да увеличи риска от рак на простатата.Учените провели изследване, в което участвали 197 мъже с рак на простатата и още толкова от контролната група.

Изследователите събирали информация от тях за 200 продукта, включително месо, зърнени храни, плодове, зеленчуци и ядки, които използвали. Оказало се, че потреблението на мляко може да причини здравословни проблеми при мъжете, а именно, увеличава риска от рак на простатата. Изследването било публикувано в списанието The Prostate

Специалистите забелязали, че това далече не е първия случай, в който полезните свойства на млякото се поставят под съмнение. Преди това беше установено, че потреблението на мляко може да увеличи риска от артрит, астма, сърдечни заболявания и множествена склероза.

От друга страна, още през деветдесетте години в хода на изследване, проведено в Англия, било установено, че протеините, съдържащи се в млякото, влияят негативно върху производството на инсулин, хормонът, който регулира нивата на кръвната захар.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации