Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Млякото влияе негативно върху здравето на мъжете

В ново изследване канадски специалисти заключили, че млякото може да увеличи риска от рак на простатата. Учените провели изследване, в което участвали 197 мъже с рак на простатата и още толкова от контролната група.

Изследователите събирали информация от тях за 200 продукта, включително месо, зърнени храни, плодове, зеленчуци и ядки, които използвали. Оказало се, че млякото може да причини здравословни проблеми при мъжете, а именно, увеличава риска от рак на простатата. Изследването било публикувано в списанието The Prostate

Млякото винаги се е смятало за източник на здраве. Но, специалистите забелязали, че това далече не е първия случай, в който полезните свойства на млякото се поставят под съмнение. Преди това беше установено, че потреблението на мляко може да увеличи риска от артрит, астма, сърдечни заболявания и множествена склероза.

От друга страна, още през деветдесетте години в хода на изследване, проведено в Англия, било установено, че протеините, съдържащи се в млякото, влияят негативно върху производството на инсулин, хормонът, който регулира нивата на кръвната захар.

Още по темата

КРАВЕТО МЛЯКО И ЛАКТОЗАТА – реална причина за астмата и проблемите с дишането

Истината за КРАВЕТО МЛЯКО

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации