Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Млякото предизвиква обриви по кожата

Млякото и млечните продукти са основната причина за зачервяване, възпаление, образуване на пъпки и обриви по кожата сред младите хора, смятат американски учени. Според статистиката, в света 80-90% от подрастващите страдат от акне. Много от тях се опитват да се отърват от пъпките с рекламираните лосиони и други противовъзпалителни лекарства.

Много дерматолози, в такива случаи на обриви по кожата предписват антибиотици, водещи до дългосрочни вредни странични ефекти за целия организъм. Но, учените по време на изследване установили, че всъщност трябва да се обърне внимание на храненето.

Оказва се, че млечните продукти могат да предизвикат скок в нивата на някои хормони. Например, те водят до увеличаване на мъжките полови хормони (тестостерон).

Освен това, млякото и неговите производни увеличават нивото на глюкозата в кръвта (захар и скорбяла), което предизвиква рязко покачване на инсулина. Андрогените и инсулина стимулират работата на мастните жлези.

Експертите твърдят, че храненето трябва да бъде балансирано. В менюто, задължително трябва да се включат здравословните омега-3 мастни киселини, витамини А и Е, антиоксиданти и цинк. Именно те са борците за чиста кожа.

Още по темата

Средство срещу лишеи и гъбички по кожата

Симптоматика по кожата

Маска за мазна кожа

Екстракт от цвекло и магданоз изчиства кожата от акне

Проблемите с кожата може да са резултат от болни зъби

Прости рецепти със зехтин за красива кожа и коса

Истината за КРАВЕТО МЛЯКО

КРАВЕТО МЛЯКО И ЛАКТОЗАТА- реална причина за астмата и проблемите с дишането

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации