Млечните продукти са основната причина за зачервяване, възпаление и образуване на пъпки по кожата сред младите хора, смятат американски учени. Според статистиката, в света 80-90% от подрастващите страдат от акне. Много от тях се опитват да се отърват от пъпките с рекламираните лосиони и други противовъзпалителни лекарства.

Много дерматолози, в такива случаи предписват антибиотици, водещи до дългосрочни вредни странични ефекти за целия организъм. Но, учените по време на изследване установили, че всъщност трябва да се обърне внимание на храненето. Оказва се, че млечните продукти могат да предизвикат скок в нивата на някои хормони.

Например, те водят до увеличаване на мъжките полови хормони (тестостерон). Освен това, млякото и неговите производни увеличават нивото на глюкозата в кръвта (захар и скорбяла), което предизвиква рязко покачване на инсулина.

Андрогените и инсулина стимулират работата на мастните жлези. Експертите твърдят, че храненето трябва да бъде балансирано. В менюто, задължително трябва да се включат здравословните омега-3 мастни киселини, витамини А и Е, антиоксиданти и цинк. Именно те са борците за чиста кожа.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения