Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Мляко от семена

Рецепта за мляко от семена

Накиснете бадеми, ориз, ядки или слънчоглед за една нощ или за около 12 часа. Най-простият начин е да смените водата, да пасирате накиснатите семена в електрически пасатор и да ги прецедите с цедка.

Можете да използвате напитката веднага или да я охладите. Остатъците от ориз можете да сготвите, а остатъците от мазни семена да прибавите към всяка комбинирана закуска (евентуално отстранявайте обелките на бадемите преди смесване).

Въпреки това, много по-добър начин е да изчакате, докато семената започнат да покълват. Така се премахват всички ензими инхибитори и се осигуряват естествена сладост и ензими на млякото.

По същия начин можете да използвате много по-евтините слънчогледови или тиквени семена за приготвяне на мляко.

Този вид мляко става все по- актуално днес, защото алергиите и слузните проблеми, породени от кравето мляко, вече започват да се превръщат в епидемия. Достатъчно е да се види статистиката с болните от астма малки деца. Не давайте на малките деца с астма продукти от краве мляко! Имате алтернатива – мляко от семена и ядки – кашу, бадеми, ориз, слънчоглед, тиквени семки (те са и противоглистно средство!).

Автор: Walter Last

Още по темата

Рецепти – диетични

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации