Количка

Мляко от семена

Рецепта за мляко от семена

Накиснете бадеми, ориз, ядки или слънчоглед за една нощ или за около 12 часа. Най-простият начин е да смените водата, да пасирате накиснатите семена в електрически пасатор и да ги прецедите с цедка.

Можете да използвате напитката веднага или да я охладите. Остатъците от ориз можете да сготвите, а остатъците от мазни семена да прибавите към всяка комбинирана закуска (евентуално отстранявайте обелките на бадемите преди смесване).

Въпреки това, много по-добър начин е да изчакате, докато семената започнат да покълват. Така се премахват всички ензими инхибитори и се осигуряват естествена сладост и ензими на млякото.

По същия начин можете да използвате много по-евтините слънчогледови или тиквени семена за приготвяне на мляко.

Този вид мляко става все по- актуално днес, защото алергиите и слузните проблеми, породени от кравето мляко, вече започват да се превръщат в епидемия. Достатъчно е да се види статистиката с болните от астма малки деца. Не давайте на малките деца с астма продукти от краве мляко! Имате алтернатива – мляко от семена и ядки – кашу, бадеми, ориз, слънчоглед, тиквени семки (те са и противоглистно средство!).

Автор: Walter Last

Още по темата

Рецепти – диетични

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации