Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кварц с включвания

Кварц с включвания – ще работи с човека, за да осигури допълнително подхранване и необходимите енергийни качества.

Кварцът с включвания от азбест съдържа метаморфизиран азбест в зелен, жълт и/или оранжев цвят. Може да се използва едновременно за подравняване на чакрите и за осигуряване на заземяване. Улеснява промяната на състоянията от алфа, бета, гама и подобрява припомнянето на сънищата. Стимулира общуването и психическото осъзнаване на всички нива. Той стимулира човека да упорства в усилията и ситуациите, които обикновено намаляват силата на духа, но повишават честността и твърдостта. Кварцът с включвания от азбест може да се използва за лечение на заболявания на вените, скелетната система, нервната и кръвоносната системи. А също за стимулиране на коагулацията, намаляване чупливостта на костите, премахване на студените тръпки и усложнения заради неадекватното разпространение на топлина в тялото.

Кварцът с куприт обединява свойствата на куприта и кварца, като допълнително дава подхранваща и полезна енергия. Той позволява да се разпознаят вътрешните връзки с външния свят, както и осъзнаването на духовната връзка между човека и вселената. Известен е като камък на късмета, тъй като открива възможности по случаен начин и помага за разпознаването им. Кварцът с куприт може да се използва при лечение на левкемия и при заболявания на бъбреците и пикочния мехур.

Кварцът с въглерод може да помогне за очистване на тялото и заобикалящата среда. Може да се носи на тялото, да се използва като еликсир или да се поставя във вашата среда. Вибрацията на кварца е свързана с физическия свят и осигурява свързваща нишка между интелекта и духовността, между физическата жизнена сила и медитацията. Осигурява заземяване и центриране по време на медитация. Може да се използва за подпомагане на изчистването на токсините от тънкото и дебелото черво, при лечение на емфизем и намаляване на обема на белите дробове, както и за премахване на тумори и болестни образувания.

Лавандулов кварц е вид розов кварц, който има прекрасен цвят на лавандула. Може да се използва за стимулиране на третото око, развитие на интуицията, яснослушанието и ясновидството и за по-нататъшна комуникация с физическия план.

Лимоновият кварц е красива разновидност на жълтия кварц и родствен камък на по-оранжевия цитринов кварцов кристал и лилавия аметрин. Лимоновият кварц се създава чрез нагряване заедно на аметист, жълт кварц и желязо при изключително високи температури. Този процес придава на лимоновия кварц неговия брилянтен жълт цвят. Алхимично създаден, лимоновият кварц споделя метафизичните свойства на цитрина, аметиста и кварцовите кристали. Той свързва физическото царство с висшето съзнание.

Яркият чист лимонов цвят и вибрация могат да помогнат за премахване на стреса и напрежението, по-добра медитация, по-чисто вземане на решения и постигане на лични цели. Лимоновият кварц е енергиен камък, стимулиращ творчеството, жизнеността и положителния поглед върху живота. Той премахва неувереността, тревожността и депресията. Може да помогне за освобождаване на блокажи във физическото, емоционалното и умственото фини тела.

Кварцът с лимонит обединява свойствата на кварца и лимонита като допълнително стимулира сливането на енергиите на интелекта и коронната чакра. Кварцът помага за интелектуалното разбиране на концепцията за ефирните светове и мотивира канализирането. Може да се използва за очистване на негативността от други камъни. Може да се използва за лечение при заболявания на ендокринната система.

Литиевият кварц е естествен антидепресант. Мощните лечебни енергии на литиевия кварц нежно повдигат на повърхността причините, лежащи в основата на депресията, неутрализирайки гнева и скръбта. Литиевият кварц може да достигне до минали животи, за да премахне корените на емоционалното разстройство, което прониква в настоящия живот. Литиевият кварц е отлично очистващо средство за чакрите, а също и за пречистване на водата. Изключително е полезен като лечител на растения и животни.

Пеещите кварцови кристали по структура са подобни на лазерна пръчка и произвеждат чист приятен резонанс при нежно докосване помежду им, създавайки спектър от звуци, съвместим със спектъра на светлината. Те произвеждат много мощна високоенергийна вибрация, която настройва с висшето Аз. Кристалите се отварят и свързват с висшата коронна чакра и всички чакри. Кристалите помагат за освобождаването на енергийните блокажи и лекуват ауричното поле. Помагат за внасянето на радост в живота и следване на своите търсения.

Твърди се, че пеещите кварцови кристали са били създадени чрез мисловна проекция по време на посещение на други планетарни същества, които били в космически кораб близо до Земята. Те осигуряват мост за комуникация между земния план и небесните и извънземни същества. Говори се също, че кристалите са използвани за подпомагане на навигацията и кацането на космически кораби от други светове. Смята се, че използването на пеещите кварцови кристали в мрежа може да стимулира възможна комуникация и посещение на същества от други светове. Пеещите кварцови кристали стимулират както способностите за ясно чуване и чувстване. При лечение кристалите свързват земните лечебни енергии с вибрациите на небесното царство. Подпомагат здравето на клетъчните структури и могат да се използват при лечение на заболявания на ушите. Астрологичен знак на Водолей.

Мандариновият кварц активира и хармонизира сакралната (II чакра) чакра, стимулирайки потока на творческа енергия, сексуалност, вдъхновение и игривост. Съчетава творческата и сексуалната енергия, което стимулира духовния растеж. Той може да ви отведе отвъд вашата ограничена система от вярвания.
Може да се използва за спасяване и интеграция на душата, за лечение след психическа атака, шок или травма. Може да се използва за изцеление на минали животи и е полезен, когато душата чувства, че е направила грешка, за която трябва да плати като възвърне благодарността чрез творчески възможности и опит за учене. Улеснява действието на “Закона за привличането”. Медитацията с него може да помогне за нови идеи и вдъхновяващ интерес към пълноценен, игрив, творчески и страстен живот.

Малиновият кварц се среща при образуването на скиптри и стандартни кристали. Има малинов оттенък поради включването на лепидокрокит, хематит или гьотит и аметист. Той обединява качествата на тези минерали и когато е във формата на скиптър, съчетава качествата на скиптъра. Може да се използва за синтезиране на седемте основни чакри. За лечение е използван при нарушения на енергийния поток и системни заболявания.

Червеният кварц подпомага положителното действие. Произвежда изобилие от физическа енергия и жизнена сила, а в съчетание с качествата на кварца е динамичен минерал.

Ягодовият кварц е кристал с розов цвят на зрели ягоди. Обикновено се среща като част от кристална структура с редки точкови краища. Розовият цвят се дължи на минералните включвания на гьотит, рутил, желязо и лепидохроцит. В комбинация с енергийните кристални свойства на кварца, розовият цвят на този кристал подпомага лечението на сърцето, както емоционално, така и физически. Свързвайки се с меките любящи енергийни вибрации на ягодовия кварц, този кристал дава чувство на радост, изпълнено с любовни преживявания сърце и възможност да оцените всеки момент такъв, какъвто е. В кристалните структури на тялото или лечебни решетки ягодовият кварц поддържа и балансира енергийния поток между физическото и ауричното тяло. Резонира с астрологичните знаци на Стрелец и Козирог.

Тибетските кварцови кристали се срещат с единичен и двоен край и могат да имат черни петна във вътрешността. Той носи резонанса на Тибет и езотеричното познание, което съществува там отдавна. Това знание може да бъде придобито при медитация с тибетски кварц и да се използва при лечение и в духовни практики. Тези кристали съдържат мощна “ОМ” вибрация. Носенето на тибетски кварцови кристали създава центриране и подравняване с канализиращите енергии. Тибетските кристали вибрационно резонират с целия спектър от цветове и могат да се прилагат за стимулиране и очистване на всички енергийни медиани.

Турмалиновият кварц обединява свойствата на кварца и турмалина. Ефективен заземяващ камък, укрепва енергийното поле на тялото срещу външна инвазия и отклонява вредните влияния на околната среда. Разтваря кристализираните модели и освобождава напрежението на всички нива. Хармонизира коренно различни и противоположни елементи, и полярности, и превръща негативните мисли и енергии в положителни. Помага за интегриране и лечение на сенчестите енергии, отнемайки чувството за вина, свързана със самосаботаж. Енергийно кварцът хармонизира меридианите, фините тела и чакрите.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Заредени камъни и кристали

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още