Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лимонит

Лимонит – заземяване и яснота

Чакри: I чакра (Муладхара) – корен/основа

Описание

Лимонитът е общо наименование за различни железни оксиди. Образува се в масиви, сталактити и ботриоидални (с форма на чепка грозде) конфигурации и не образува кристали. Името лимонит идва от гръцката дума “leimons”, което означава “ливада” и най-вероятно се отнася до блатистите райони, където се среща блатното желязо. Има землист блясък, който понякога може да има субметален или матов оттенък. Лимонитът е вторичен продукт, образуващ се при окисляването на други железни минерали. Среща се в различни цветове – от кафяво до жълто. Находища на лимонит има в Бразилия, Европа, Русия, Заир, Индия, Намибия и САЩ.

Лечебни свойства

Лимонитът може да се използва при лечение на заболявания на костната система, при дехидратация, подпомага усвояването на желязото и калция, намалява треската, лекува чернодробни заболявания и жълтеница.

Магически свойства

Лимонитът подпомага заземяването и насочването на потока на живота към стабилност и комфорт чрез мощното осъзнато проявление. Усилва характера на човека, особено при екстремални условия. Помага да се противостои твърдо, когато е необходимо да се отвърне на удара.

Лимонитът е много подходящ за излизане и издигане над ситуациите, в които има застой или “затъване”. Той е мощен психически целител и помага за спиране на пагубните мисли, нарушената яснота и психическите атаки. Може да се използва за подобряване на интуитивната точност и усилване на телепатията. Възвръща младостта и подпомага изцелението на вътрешното дете.

Лимонитът помага за защита на физическото тяло по време на метафизични дейности.

Зодии: Дева

Лимонит от пирит

Лимонитът от пирит се образува, когато пиритът започне да се разлага вследствие на химическо изветряне, а желязото, присъстващо в минерала, започва да ръждясва. Лимонитът е всъщност нечист хидратиран железен оксид. Основно се състои от глина, но може да съдържа и фосфати и силициев диоксид. След като започне ръждясването, бавно започва да се образува лимонит. Той няма някаква специфична форма или кристална структура, а е псевдоморфоза (приема външната форма) на други минерали, такива като пирита. Повечето лимонити имат кафеникавочервен цвят с различни цветни ивици, тъй като може да са съставени от различно количество фосфати или силициев диоксид.

Пиритът създава отличен превантивен щит срещу много форми на отрицателна енергия. Той създава енергийно поле вътре в аурата, като не пропуска отрицателните вибрации на замърсителите на физическо ниво. Лимонитът от пирит е уникален защитник и е отличен камък, който да държите при себе си, когато вършите опасна работа. Енергията на пирита може да вдъхнови универсалните енергии да активират подхранващите енергии на тялото, подпомагайки постигането на физическо съвършенство.

Лимонитът от пирит помага да се види зад фасадите. Помага за поддържане на физическата сила и мъжественост. Също така предлага защита от пагубни мисли, нарушена яснота, психически атаки и помага за подобряване на интуитивната точност.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още