Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как действат камъните?!

Силата на камъните

Светът на камъните винаги е бил и ще бъде обгърнат от фантастични легенди, поверия, митове, мистични суеверия. Вярата в магическата сила на скъпоценните камъни съществува, откакто съществуват хора на Земята.

Една древна легенда разказва за това, как атлантите използвали силата на кристалите, за да се свържат с Космоса. Обаче, когато магическите свойства и силата на камъните започнали да се използват за егоистични и користни цели, Атлантида била унищожена.

Мъдреците от онова време знаели, че тайните знания, които владеели атлантите, не бива да се разгласяват на непосветените и затова ги закодирали в минералите (камъните) за потомците, които според тях трябва да станат достатъчно умни, за да не повторят грешките, направени от най-напредналата цивилизация в древността.

Макар че някои скъпоценни и полускъпоценни камъни се свързват с определени енергийни и други качества, често камъните и бижутата са били използвани не толкова за лечение и защита, колкото за украшения. В древна Индия, Шри Ланка, Тайланд и Бирма облеклото на жените в по-голямата си част се състояло от огърлици, обеци, амулети, гривни и пръстени на пръстите на краката.

Най-голям брой накити са намерени в гробницата на царица Пу-Абис, датираща от III хилядолетие пр. н. е. Накитите от камъни се използвали и като амулети. Например, египтяните смятали за чудодейни, бижутата от лазурит, направени под формата на човешко око (лазурита дава яснота на ума). Каменните скарабеи използвали като печати и носели като талисмани. Те били символ на безсмъртието, прераждането и обновяването. Амулети във формата на скарабеи, се правели по правило от аметист.

В древна Гърция, също имало много каменни талисмани. Често ги правели под формата на къпещи се жени с красиви тела. Може би на подсъзнателно ниво, ние чувстваме голямата тайна и силата, която е скрита в камъните, затова изпитваме силен интерес към тях и искаме да притежаваме тези прекрасни творения на природата.

Обаче, да имаш камък и да не се възползваш от неговите възможности – е все едно да стоиш гладен, седейки до чувал със злато. А способностите на минералите са много. Те могат не само да ни красят и радват очите ни, но и да ни лекуват от различни болести, да ни оказват магическа подкрепа, да ни служат като талисмани, амулети и пазители.

Скъпоценните и полускъпоценните камъни са най-старите неорганични съединения на земята. Това трябва да помним и към тях трябва да се отнасяме със същата любов, почит, уважение и внимание, както към родителите си. Бъдете сигурни, че ако промените отношението си към камъка, който притежавате, той ще откликне и ще ви обгради с бащина грижа.

Опитайте да направите прост експеримент. Кажете на глас, например, следното: “Тази висулка с нефрит е прекрасна”- незабавно ще видите, че камъкът ще стане по- ярък и бижуто, което преди сте наричали пръстен или обеци, ще се превърне от обикновено украшение в изискана вещ, която ще изглежда като рядко, изключително произведение на изкуството.

Ползите от лечението с камъни

Ако всички органи, жлези, нерви и психика са наред, а съдържанието на хормони, ензими и минерали е на нормалното ниво, човек се чувства здрав и енергичен. Веднага щом настъпи дисбаланс, човек изпитва болка, чувства се лошо и заболява. Приемайки таблетки, например, при главоболие или болки в стомаха, вие потискате болката, но не премахвате причината за нея.

Хармонията в тялото, по този начин, остава нарушена. Лечението с природни минерали ще ви помогне не само да се отървете от болката, без странични ефекти, но също така и да премахнете причините за заболяванията, успешно да предотвратите последствията от тях. С най-различни форми на приложение, камъните помагат за постигане на физическа и духовна хармония.

Защо и как камъните проявяват целебни свойства?

Както всичко в нашата Вселена, камъните са съставени от енергийни полета, които на места са много плътни. Както всяка друга материя, от камъните излизат точно определени вибрации: положителни, отрицателни или неутрални. Камъните постоянно всмукват в себе си енергия, която отдават под формата на топлина, светлина или излъчване.

Когато сме болни, в нашите енергийни полета и вибрации се появяват нарушения. Това означава, че някъде в тялото е възникнала повреда, която трябва да се ликвидира, за да оздравеем. За тази цел ние се нуждаем от целебните камъни, тъй като те предават на нашите нервни окончания своята енергия под формата на вибрации. Чрез нервните влакна те съобщават на организма информация, която помага за възстановяване на баланса.

Известно е, че електростатичните и електромагнитни вибрации могат да имат положително въздействие върху енергийната система на човека. Така и лечението със скъпоценни и полускъпоценни камъни не е нищо друго, освен използване на научните открития в полза на здравето.

Цялостно лечение на човека, т.е. въздействие насочено едновременно към духа и тялото, е правилната посока на лечение. Главното – да се стремим към подобряване на общото състояние, само в този случай, могат да се постигнат оптимални резултати.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още