Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да се отървете от бръчките!

Въпросът с бръчките е много актуален за всяка жена. Нали бръчките издават възрастта, а понякога дори добавят години и най-важното влияят на самочувствието? Всъщност, както и с всеки проблем, свързан със здравето, профилактиката е най- важна.

И така, 9 “НЕ-та” или какво НЕ трябва да правите, за да избегнете преждевременното стареене на кожата:

1. НЕ излагайте незащитена кожа дълго време на пряка слънчева светлина! Ако сложите една ябълка под жаркото слънце и я оставите за дълго време, какво ще се случи с нея? Ще изсъхне. Същото нещо се случва и с кожата.

Най-опасното време е от 10 до 14 часа през деня. По това време слънцето достига най-високата си активност. Излагайки се на слънце, използвайте слънцезащитен крем. Носете слънцезащитни слънчеви очила- те не само ще ви помогнат да запазите зрението си, но и ще ви спестят примижаването заради слънцето, което също прави бръчки!

2. НЕ се увличайте по изкуствения тен! Смятате ли, че ябълката ще изсъхне само под жаркото слънце, а ако се поставя в кабинката на солариума- ще остане ли непокътната?

3. НЕ правете гримаси! При хората, които правят използват много мимики бръчките се образуват по-рано.

4. НЕ намалявайте теглото си драстично! Ако отслабнете бързо, кожата няма да има време да се приспособи към новото състояние и излишното ще увисне с гънки.

5. Не лентяйствайте и редовно правете физически упражнения, ходете пеш, движете се! При хората, които отделят поне 15 минути на ден за активен спорт, кожата е по-еластична.

6. НЕ гладувайте! За поддържане на добро състояние, кожата има нужда от много витамини и минерали, които могат да се получат само чрез пълноценно хранене.

7. НЕ пушете! Пушенето пречи на нормалното кръвообращение и снабдяване на органите с хранителни вещества. Включително и на кожата.

8. НЕ използвайте сапун! Сапунът силно изсушава кожата, отнемайки влагата от нея, което допринася за появата на бръчки.

9. НЕ нервничете! Стресът пагубно влияе върху кожата.

А какво можете да направите, за да “помогнете” на своята кожа?

Основното- правилно да се грижите за нея. Първото е хидратацията. Поради липса на влага кожата губи своята еластичност, което е причината за появата на бръчки. Вземете си овлажнител за своето жилище, използвайте овлажняващи кремове, подходящи за вашия тип кожа, повече си почивайте и избягвайте стреса. Пийте вода!

Между другото, не е задължително да си купувате скъп крем. Често “скъп” – не означава “по-добър”. За да подберете “своя” крем трябва да експериментирате. Тъй като за кожата важи сентенцията “Здравето отвътре личи отвън”!

Автор: Юлия- козметолог (kleos.ru)

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

Бръчките говорят за вашето здраве!

Трици и маска за почистване и подхранване на лицето

Тест за недостиг на витамини и минерали

КАНДИДА ТЕСТ

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

Тест за хормонален баланс при жени

Тест за хормонален баланс при мъже

Кожни проблеми

Водата…

Стомашно-чревна флора

Прости рецепти със зехтин за красива кожа и коса

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на кожата и косата

Свързани публикации