Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кафето не повишава риска от рак на простатата

В близкото минало се предполагаше, че кафето влияе негативно върху здравето на мъжете, повишавайки риска от рак на простатата. Обаче, в едно ново изследване специалистите не откриха такова пагубно влияние при употребата на кафе.

Учени от Южна Корея, проанализирали няколко изследвания по темата за въздействието на кафето върху рака на простатата. По време на изучаването на 12 научни работи, специалистите не намерили съществена връзка между редовната консумация на кафето и рак на простатата.

По-рано изследователите смятаха, че редовната консумация на кафе повишава риска от рак на простатата, въпреки че намалява риска от рак на главата и шията. Според изследователите, различията в резултатите с техните колеги могат да се обяснят с факта, че научните работи не винаги са съответствали на изискванията, правилата за тяхното провеждане.

По този начин, изключвайки изследванията, проведени с неспазване на изискванията, учените стигнали до заключението, че доказателство за вредното въздействие на кафето върху здравето на простатата при мъжете не съществува.

Още по темата

Лечение и изчистване на простатата (Treatment and clearance of prostate)

Сокът от нар в борбата с рака на простатата

Орехите срещу рака на простатата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации