Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Гроздов ахат

Гроздов ахат – баланс и трансформация

Чакри: II чакра (Свадхистана) – сакрална и в зависимост от цвета.

Зодия: Овен и Телец

Гроздовият ахат е форма на лилав халцедон. Името му идва заради клъстерите от малки сфери и агрегати, които образува. Това е камък за трансформация. Гроздето се отглежда от хиляди години. Казано е (и щателно проверено), че някои от най-добрите вина се получават от грозде, което упорито е расло в трудни почвени условия. Процесът от лозата до виното е добра алегория за трансформацията.

Камъкът гроздов ахат осигурява заземяваща, успокояваща и успокояваща енергия, създавайки емоционален, физически и интелектуален баланс. Подпомага изграждането на увереност и достойнство в себе си. Осигурява енергиен път за получаване на мисли, повишава телепатията и възприятието, подобрява умствените функции, подобрява нивото на концентрация и аналитичните способности.

Гроздовият ахат подпомага развитието на личната почтеност и повишава щедростта. Заменя егоцентричното поведение с доброжелателни действия, подтикнати от духа. Притежава подхранваща енергия, намалява чувството на враждебност, огорчение в сърцето, раздразнителност и меланхолия. Помага за освобождаване на гнева и възпитава в любов, давайки смелост да се започне отначало. Може да служи и като напомняне, че можете да пиете от удоволствията на живота и да изпитвате лекота и радост, особено в компанията на добри приятели.

За лечебни цели може да се използва като стимулант за нервната система и за лечението на мозъчни увреждания. Облекчава неврози и възпаления на нервите и очите. Смята се за мощно кристално средство за лечение на гърлото и проблеми с общуването. Противодейства на блокираното самоизразяване, като освобождава от проблеми с раменете и шията, щитовидната жлеза и инфекции на гърлото и лимфата.

За лечебните свойства на видовете ахати вижте статията Ахат

Камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още