Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Евклаз

Камък Евклаз – трансформация на негативността, яснота, интуиция и почтеност.

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна, V чакра (Вишудха) – гърлена и VI чакра (Аждна) – трето око

Описание
Евклазът е силикат от берилий и алуминий. Неговите шлифовани камъни приличат донякъде на външен вид на берила. Среща се в доста бледи тонове на синкаво или жълтеникаво зелено, но може да бъде и бледожълто или виолетово; рядко се среща в по-дълбоки тонове на синьо-зелено. Името “euclase” произлиза от гръцка дума, означаваща “добро разцепване”.

Евклазът е открит на редица места по света, но най-важното е в Бразилия, където се свързва с жълтия топаз. Среща се и в Русия, Кашмир, Танзания и Колумбия.

Лечебни свойства
Евклазът може да се използва за облекчаване на болки от артрит, мускулно напрежение и за лечение на малки порязвания, драскотини, синини, мускулни крампи, възпаления и отоци. Може също да се използва за облекчаване на свиването на кръвоносните съдове и спазматичните състояния. Полезен е и като антибактериално и антисептично средство. Помага за подобряване на зрението. Отличен камък за преодоляване на заекването и други говорни нарушения.

Магически свойства
Евклазът е наричан “камъкът на щастието”. Той може да стимулира щастие в живота чрез творческа дейност. Насочван от разума, камъкът улеснява движението, следвайки истината на сърцето, интуицията и късмета. Изглежда увеличава честотата на синхроничност в живота, особено когато човека поеме отговорността да живее с духовен ангажимент. Това е камък за вътрешна яснота, сила и прямота. Призовава “да се решите на това” и да постигнете крайната цел. Вдъхновява почтеност и гордост от своите постижения.

Насърчава обучението, особено на кармично ниво. Помага да се разберат кармичните влияния, така че нежеланото поведение и уроците, извлечени от миналия опит, да не се повтарят. Помага за получаване на достъп до Акашовите записи, за задълбочаване на разбирането за себе си или за другите. Трансформира негативните и плътни мисловни форми. Подбужда към действия без измама и “изчиства въздуха” от скрити цели и нездравословни споразумения с другите. Той е отличен камък за подобряване на комуникационните умения.

Сърдечната чакра е мястото, което обитават и истината, и състраданието, и тези качества се предават чрез гърлената чакра. Свързвайки енергийно тези чакри, насърчава способността за предаване на свои идеи, мисли, чувства и интуитивна информация. Евклазът стимулира енергиите на ума и усилва възприятието и екстрасензорните способности. Отлично средство за тези, които отлагат делата си, защото камъкът облекчава чувството на объркване или депресия. Този камък напомня за връзката, свързваща ума и тялото, и помага за вземането на здравословни избори, свързани с грижа и хранене на тялото.

Приложение
Евклазът подобрява умствената обработка и може да бъде от полза за тези, които се занимават с математика.
В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, може да се използва за подравняване на енергийните полета и осигуряване на потока енергия по меридианите на тялото.
Може да бъде поставен в зона с нарушена земна енергия, за да помогне за очистването на областите, които са били подложени на силна негативност или по-ниски енергийни полета. Той улеснява изравняването на енергиите със светлинните честоти на електромагнитното поле на Земята.

Комбиниране с други камъни
Енергията на евклаза се съчетава добре със син топаз, син и зелен турмалин, апатит, молдавит и ейджоит.

Зодии: Дева, Стрелец

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Вижте още

Кристална лечебна решетка (енергийна стимулация)

Амулети

Заземяване

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още