Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Домати за здраво сърце

Домати – съдържат ликопен, който е силен антиоксидант. Ликопенът е в състояние да инхибира лошия холестерол LDL, който блокира кръвоносните съдове.

Всички британски дрогерии в близко бъдеще ще продават таблетки, направени от домати. Учените твърдят, че приемането на тези натурални таблетки заедно с храната могат да предпазят от инсулт или сърдечна атака.

Биотехнологична фирма към Кембриджският университет започва производството на биологично активни добавки с високо съдържание ликопен. Тези таблетки- добавки били тествани на 150 доброволци с дисфункция на кръвоносните съдове. Изследването продължило два месеца. Измерените кръвни показатели показали, че съдържанието на вредни мазнини в кръвта било сведено до нула.

Домати за здраво сърцеЛекарите изследователи от Кембриджската болница смятат, че хапчета с ликопен ще бъдат по-ефективни за понижаване на холестерола от съвременните лекарства, използвани от лекарите.

Учените казват, че природният ликопен, който е открит най-вече в ципата на доматите, е труден за усвояване. От друга страна, в таблетките той е във форма, позволяваща по-добро усвояване.

Някои учени са по-скептични, независимо от тези обещаващи резултати. Например, професор Питър Вайсберг от Британската Сърдечна асоциация съветва да се следва средиземноморската диета, богата на природни антиоксиданти, съдържащи се в храната, заедно с комплекс от витамини и други здравословни вещества, и да се използват само тествани лекарства.

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Изчистване на сърцето – лечебна картинка

Лечение на сърцето – лечебна картинка

Отнемане на стреса и успокояване на сърцебиене – лечебна картинка

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации