Доломит

Чакри: точно влияние не е установено

История и описание

Камъкът доломит е натурален калциев и магнезиев карбонат. Този минерал е кръстен на френския минералог и химик Д. Доломие (1750-1801), който през 1791 г. открил нов минерал, пътувайки из Алпите. Доломитът образува кристали с бяло, сиво или бледо жълто оцветяване. Скалата се състои от 95% от минерала доломит и също е наречена доломит.

Доломитът прилича на варовика и може да се различи от него само след химичен анализ. В природата, доломитът се среща толкова често, колкото и варовика. Геолозите спорят за произхода на доломита и има няколко версии за това.

Доломитната скала се използва в строителството за направата на огнеупорни тухли и за наторяване. Най-известните находища на доломит са в САЩ, Канада, Швейцария, Испания и Мексико.

Лечебни свойства на доломита

Лекарите твърдят, че доломита е източник на йонизиран калций, който активно се усвоява от организма на човека и животните. Както е известно, ролята на калция в живота на живите същества е трудно да се надцени. По-специално, калцият е част от състава на костната тъкан и увеличава нейната здравина.

Йонизираният калций оптимизира киселинно-алкалния баланс на организма. В резултат на което се намалява риска от различни заболявания на сърдечно-съдовата система. Благодарение на йонизирания калций, доломитът предпазва от остеопороза, нормализира кръвното налягане и намалява нивата на кръвната захар.

Има данни, че доломитът намалява риска от образуване на камъни в бъбреците. Доломитът също така повишава жизнеността на човека и неговата устойчивост към стреса.

Магически свойства на доломита

Смята се, че доломитът увеличава щедростта и способността за оригинално мислене на своя собственик. Доломитът е в състояние да отстрани тъгата и смекчи горчивината от самотата.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Киселинно-алкален баланс

Симптоми за киселинност

Книги на Walter Last

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Доломит

Чакри: точно влияние не е установено История и описание Камъкът доломит е натурален калциев и магнезиев карбонат. Този минерал е кръстен на френския минералог и

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност