Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Доломит

Камък доломит – заземяване, центриране и подкрепа

Чакри: всички

История и описание

Камъкът доломит е натурален калциев и магнезиев карбонат. Този минерал е кръстен на френския минералог и химик Д. Доломие (1750-1801), който през 1791 г. открил нов минерал, пътувайки из Алпите. Доломитът образува кристали с бяло, сиво или бледо жълто оцветяване. Скалата се състои от 95% камък доломит и също е наречена доломит.

Доломитът прилича на варовика и може да се различи от него само след химичен анализ. В природата, доломитът се среща толкова често, колкото и варовика. Геолозите спорят за произхода му и има няколко версии за това. Цветът му варира от безцветен, бял, кремав, сив до розов със стъклен блясък. Прозрачен до полупрозрачен.

Доломитната скала се използва в строителството за направата на огнеупорни тухли и за наторяване. Най-известните находища на доломит са в САЩ, Канада, Швейцария, Испания и Мексико.

Лечебни свойства 

Доломитът може да помогне за противодействие на капризността и други симптоми от типа на “ПМС”. Може да се използва за изграждане на тялото, включително мускулна структура, кръвни клетки, кости, зъби, нокти и кожа. Може да осигури оксигенация на белите дробове и клетъчните структури. Доломитът може да бъде полезен и при втрисане и лечение на заболявания, свързани с надбъбречните жлези и урогениталната система. Той е чудесна помощ за отслабване и регулиране на метаболизма.

Лекарите твърдят, че доломита е източник на йонизиран калций, който активно се усвоява от организма на човека и животните. Както е известно, ролята на калция в живота на живите същества е трудно да се надцени. По-специално, калцият е част от състава на костната тъкан и увеличава нейната здравина.

Йонизираният калций оптимизира киселинно-алкалния баланс на организма. В резултат на което се намалява риска от различни заболявания на сърдечносъдовата система. Благодарение на йонизирания калций, доломитът предпазва от остеопороза, нормализира кръвното налягане и намалява нивата на кръвната захар.

Има данни, че доломитът намалява риска от образуване на камъни в бъбреците. Също така повишава жизнеността на човека и неговата устойчивост към стреса.

Магически свойства 

Доломитът поощрява благотворителните действия и насърчава енергичното, оригинално мислене, помага за въплъщението на мислите във форма. Настройва човека в потока на Божественото време и разбирането, че “всичко се случва с причина”. Доломитът помага за освобождаване от очакванията и за изживяване на чудото във всеки момент, за постигане на спокойно и центрирано усещане за баланс. Със своите балансиращи вибрации подравнява енергийното поле на човека.

Доломитът е камък на умереността. Смекчава негативните емоции и “връща” назад, ако сте в преследване на излишъци. Работата с доломита е като натискане на бутона “рестарт”. Той осигурява баланс и цел на гледната точка, като същевременно насочва от нереалистичните мечти към правилния път и истинската цел.

Доломитът отваря сърцето и напомня да се ценят малките неща и светските преживявания. Това е камък на търпението, постоянството и верността към своя път. Отличен лечебен камък за детоксикация и елиминиране на тежки минерали от физическото тяло. Емоционално доломитът за преодоляване на вредните навици и стремежи. Подкрепя човек за любящо отношение към своето тяло и е в състояние да отстрани тъгата и смекчи горчивината от самотата.

Доломитът осигурява центриране и заземяване, което прави този кристал отличен инструмент за медитация. В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, може да бъде полезен за подравняване на енергията, балансиране и отстраняване на блокажи. Може да се използва за спиране на изтичането на енергия от чакрите.

Добра подкрепа при работа с хиперактивни хора, тъй като балансира и насочва енергиите и действията на всички хора в колектива, подпомага сътрудничеството и положителния резултат. Доломитът,поставен в зона с нарушена земна енергия ще донесе сила и обновяване на околната среда. Може да се използва за усилване на енергията на физическата среда. Поддържа мирна среда със спокойствие и сигурност.

Зодии: Овен

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още