Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Биотит (черна слюда)

Биотит – камък на живота

Чакри: VI чакра (Аждна) – трето око и VII чакра (Сахасрара) – коронна

Описание
Биотитът е често срещана група филосиликатни минерали от групата на слюдата. Наречен е в чест на френския физик Жан-Батист Био, който извършва ранни изследвания на многото оптични свойства на слюдата. Биотитът също понякога се нарича “черна слюда” за разлика от “бялата слюда” (мусковит) – и двете се образуват в едни и същи скали, а в някои случаи са една до друга.

Магически свойства
В допълнение към свойствата на слюдата, минералът биотит позволява да се гледа рационално на околната среда и на всички възможни проблеми. Създава видения, “виждащи” по-далеч от проблема. Позволява да се отхвърлят несъществените, нямащи отношение към делото детайли и дава ясна картина на всеки проблем.

Лечебни свойства

Минералът биотит е наричан “камъкът на живота” и може да се използва за диагностика на заболявания, свързани с дезорганизирани клетъчни структури. Може да бъде полезен при лечение на очите, за освобождаване и изсъхване на израстъци, за регулиране на жлъчната секреция.

Биотитова леща

Биотитовата леща е използвана за помощник в поддържането и подреждането на информацията – както в ума, така и в структурата на организацията, отличен камък за офиса, тъй като повишава систематичните и методични подходи. Той също така увеличава зрението на третото око, способства очистването на пътните канали от други сфери, минали времена и цивилизации. Това е камъкът на коронната чакра, отваря връзката с висшето Аз и усилва истинското съзнание. Помага за промяната на идеите, предубежденията и вярванията с цел реализация на духовното Аз.

Биотитовата леща се използва при лечение на двигателните способности и очите, а когато я държите по време на акупунктурни процедури, увеличава потока на енергия към указаните места.

Зодии: Скорпион

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Кристална лечебна решетка (енергийна стимулация)

Амулети

Заземяване

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още