Берил

berilЧакри: III Чакра (Манипура)- слънчев сплит и IV чакра (Анахата)- сърдечна

Берил- камък на душевното равновесие

История и описание

Името “берил” идва от латинската дума Iwyllus. Други имена на берила са: морганит, биксбит, гошенит, австралийски изумруд. Берилът е силикат на берилия и алуминия. Берилът образува призматични, понякога доста големи кристали. Оцветяването му е в зависимост от примесите и може да бъде много разнообразно, берилите се срещат в почти всички цветове на спектъра.

В зависимост от оцветяването си се делят на следните разновидности:

• августит- тъмносин;

аквамарин– прозрачно син и зелено- син;

• бацит- бледо син;

• морганит – розов,

• биксбит – червен;

хелиодор– златист, жълт;

• давидсонит- оранжево жълт;

• гешенит- ябълково- зелен или кафяво- зелен;

изумруд– тъмно- зелен или ярко- зелен;

• машише- берил (бразилски)- индигово- син или син;

• ростерит- безцветен или бледо- розов;

гошенит– безцветен;

• Срещат се и берили с ефект на “котешко око” и звездовидни берили.

Кристалите в жълто-зелени, зелени и синьо-зелени тонове обикновено се наричат обикновени берили.  Основните находища на берили са в Казахстан Украйна Индия Мадагаскар Гренландия Намибия Мозамбик Бразилия САЩ Русия.

Лечебни свойства на берила

В древността, с берил лекували много женски болести. Смятало се, че ако носите камък берил в пръстен, можете да избегнете смъкване на матката, в обеци -няма да познаете главоболие и зъбобол, а гривните с берил предпазват от заболявания на пикочния мехур и яйчниците. Съвременните литотерапевти препоръчват носенето на берил и при хронични заболявания на горните дихателни пътища, настинки и хрема, болки в гърба, разстройства на нервната система и неврологични заболявания, а също и при различни гинекологични заболявания.

На Изток берилът отдавна се счита за най- добрия очистител и лечител. С негова помощ изчиствали организма от негативната енергия.

Според индийската Аюрведа жълто-зелените берили се използват за подобряване на обмяната на веществата в организма и хармонизиране на протичането на метаболитните реакции. Според тази методика, той биостимулира организма, помага за балансиране на трите типа енергия: кафа (вода и земя), пита (огън и вода) и вата (въздух и пространство), пази бодростта на духа и предпазва от умора.

Магически свойства на берила

Берилът е пазител на семейното огнище, брачните връзки, добрите отношения между родители и деца. Той не позволява проникването на отрицателна енергия в къщата, която може да засипе всички с лоши намерения, както гостите, така и самите членове на семейството (лошо настроение, гняв, неблагоразумие). Берилът незабавно разсейва всеки негатив, защото повече от всичко на света той цени мира и доброжелателността.

Освен че този камък пази семейните ценности, той също така защитава и стабилността на финансовото и професионално положение на собственика. Ако собственикът на берила е застрашен от фалит или уволнение, той обезателно трябва да сложи изделие с берил и да отиде при началството, кредитора или съдружника- ситуацията ще бъде разрешена.

При различни съдебни дела берилът помага на собственика да спечели правното дело. Прави собственика си дружелюбен и непобедим.

Берилът се смята и за женски камък. Той дарява на притежателката вярност към любимия мъж, доверие на децата и искреност на приятелките. Астролозите препоръчват носенето на този камък от жени, родени под какъвто и да е знак от зодиака, и на мъжете от всички знаци, с изключение на Близнаците.

Берилът помага за поддържането на добро настроение, предпазва от умора. Този минерал помага за развитие на мисленето и разума, помага в борбата с мързела и изостря ума.

Талисмани и амулети

Като талисман берилът се използва за далечни пътувания, при организиране на някакво ново начинание, при изпити и за привличане на любовен късмет.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност