Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Бързи маски срещу тъмни кръгове под очите

Защо се появяват тъмни кръгове под очите?

Тъмни кръгове или сенки под очите могат да се появят не само от липсата на сън. Сред причините за тяхното възникване, козметиците изброяват три основни: блокировка в работата на организма, на някой вътрешен орган- сърце, бъбреци, орган на храносмилането или щитовидна жлеза. Авитаминоза, умора, липса на сън, отслабен имунитет.

Вродена особеност- например, заради тънката мембрана, която разделя кожата около очите от подкожната тъкан, ефектът на синева под очите възниква заради полупрозрачните вени. За да изглежда кожата на лицето млада, здрава и жизнена, е важно добре (или по-скоро, правилно!) да спите. Уверете се, че в спалнята ви не е задушно или прекалено горещо и винаги лягайте да спите в предварително проветрена стая.

Също така, не спете на ниски възглавници, високата възглавница помага за отстраняване на излишната течност от лицето и то изглежда по-свежо и отпочинало. Не забравяйте и да почистите лицето от грима си вечер преди лягане.

Кожата около очите можете да поддържате в добра форма със следните бързи маски:

Извара: На памучен тампон, поставете лъжица прясна извара. Направете компрес и полежете в отпуснато състояние 15 минути. Тази процедура се препоръчва два пъти седмично.

Картофи: Настържете сурови картофи, поставете в марля и наложете за 15 минути върху очите. След това измийте добре.

Вижте още:

Витамин F. Опорна точка…

Упражнения за очи

Тест за хормонален баланс при жени

Безсъние

Проблеми с очите

Комбинации от нутриенти, които могат да помогнат при проблеми с очите

Свързани публикации