Защо се появяват тъмните кръгове?

Тъмните кръгове или сенки под очите могат да се появят не само от липсата на сън. Сред причините за тяхното възникване, козметиците изброяват три основни: Блокировка в работата на организма, на някой вътрешен орган- сърце, бъбреци, орган на храносмилането или щитовидна жлеза. Авитаминоза, умора, липса на сън, отслабен имунитет.

Вродена особеност- например, заради тънката мембрана, която разделя кожата около очите от подкожната тъкан, ефектът на синева под очите възниква заради полупрозрачните вени. За да изглежда кожата на лицето млада, здрава и жизнена, е важно добре (или по-скоро, правилно!) да спите. Уверете се, че в спалнята ви не е задушно или прекалено горещо и винаги лягайте да спите в предварително проветрена стая.

Също така, не спете на ниски възглавници, високата възглавница помага за отстраняване на излишната течност от лицето и то изглежда по-свежо и отпочинало. Не забравяйте и да почистите лицето от грима си вечер преди лягане.

Кожата около очите можете да поддържате в добра форма със следните бързи маски:

Извара: На памучен тампон, поставете лъжица прясна извара. Направете компрес и полежете в отпуснато състояние 15 минути. Тази процедура се препоръчва два пъти седмично.

Картофи: Настържете сурови картофи, поставете в марля и наложете за 15 минути върху очите. След това измийте добре.

Вижте още:

Витамин F. Опорна точка…

Упражнения за очи

Тест за хормонален баланс при жени

Безсъние

Проблеми с очите

Комбинации от нутриенти, които могат да помогнат при проблеми с очите