Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Барит (пустинна роза)

Барит – нови идеи и мисли, усилване на любовта

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна, V чакра (Вишудха) – гърлена и VII чакра (Сахасрара) – коронна

Описание
Баритът е често срещан минерал, който образува красиви железно-червени клъстери и кръгли цветя “пустинна роза” от концентрични заострени кристали.

Лечебни свойства

Баритът може да се използва за премахване на токсините от тялото, за стимулиране на зрението и лечение на зависимости. Може също да успокои и балансира нервната система.

Магически свойства

Баритът символизира осъзнаването на това, че всичко е възможно и е отличен камък за изцеление на земята. В историите за баритовите рози се казва, че индийските воини, които са преминали от физическия свят в духовния, се връщат през нощта и отрязват розите. Баритовите рози били разпръснати в огромна територия, така че индийските воини на физически план да не знаят къде са се събрали духовните воини.

Енергията на баритовите рози може да се използва за засилване на любовта, улесняване на тайните срещи и стимулиране на работата в екип. Баритът дава представа за “връзката на отношенията” като позволява реализирането на независимост, мотивация и очаквания на другите и на вашата роля във връзката. Може да се използва за обновяване на интуитивните енергии и предаване на нови идеи и мисли. Баритът дава стимул да се “захванеш” и помага с проявлението на мечтите си в реалността.

Приложение
За тези, които търсят прозрения и освобождаване от блокирани емоции, баритът е отличен камък за медитация, носещ спокойствие във вашето вътрешно състояние и повишено интуитивно състояние.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, камъкът барит подпомага стимулирането и очистването на гърлената чакра. Когато камъкът се постави върху сърдечната чакра помага за освобождаването на негативните емоции, изпълнени с омраза, като заменя по-ниската енергия с по-високата вибрация на любовта. Баритът има нежна вибрация и може да се използва продължително за балансиране на физическата енергия.

Баритът може да бъде поставен в зона с нарушена земна енергия. Той е много подходящ камък за кристални лечебни решетки. Естественият енергиен поток на барита създава силно сродство с природата.

Зодии: Водолей

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Вижте още

Кристална лечебна решетка (енергийна стимулация)

Амулети

Заземяване

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още