Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Алтернативни методи при лечение на хемороиди и анални фисури

В тази публикация ще откриете няколко рецепти за хемороиди и анални фисури, както и експериментално изследване с една от тези смеси.

1. Изследване с натурална смес, която е ефективна в тези случаи: Безопасност и ефикасност на сместа от мед, зехтин и пчелен восък при лечение на хемороиди и анални фисури: експериментално изследване.

Източник на публичната извадка от изследването: www.researchgate.net
Автори: Noori S Al-Waili, Khelod S Saloom, Thia N Al-Waili, Ali N Al-Waili Публикувано в : The Scientific World Journal. 01/02/200602/2006; 6:1998-2005. ISSN: 1537-744X DOI: 10.1100/tsw.2006.333

Изследване: Ние открихме, че сместа от мед, зехтин и пчелен восък е ефективна за лечение на дерматит от пелени, псориазис, екземи, гъбични и кожни инфекции. Сместа има антибактериални свойства. Това експериментално изследване се проведе, за да се оцени терапевтичния ефект при локално приложение на сместа върху пациенти с анални фисури или хемороиди.

Петнадесет пациенти, както следва- 13 мъже и 2 жени, на средна възраст 45 години (диапазон: 28-70), които имаха анални фисури (5 пациенти) или първа до трета степен на хемороиди (4 с първа степен, 4 с втора степен и 2 с трета степен), бяха лекувани с 12 апликации на натуралната смес, съдържаща мед, зехтин и пчелен восък в съотношение 1:1:1 (V / V / V). Кървене, сърбеж, оток, зачервяване беше измервано с помощта на метода на точкуване: 0 = няма, 1 = леко, 2= умерено, 3 = сериозно и 4 = много тежко.

Болковите точки бяха проверявани чрез визуална аналогова скала (минимум = 0, максимум = 10). Ефикасността на лечението беше оценявано чрез сравняване на симптомите преди и след лечението; на седмични интервали, в продължение на максимум 4 седмици. Пациентите бяха наблюдавани за оплаквания от всякакви неблагоприятни последици, като например поява на нови признаци и симптоми, или влошаване на съществуващите симптоми.

Медната смес значително намали кървенето и успокои сърбежа при пациенти с хемороиди. Пациентите с анални фисури показаха значително намаляване на болката, кървенето и сърбежа след лечението. Никакви странични ефекти не бяха констатирани при използването на сместа.

Ние заключихме, че сместа от мед, зехтин и пчелен восък е безопасна и клинично ефективна при лечение на хемороиди и анални фисури, което открива пътя за по-нататъшно рандомизирано (случайно) двойно скрито изследване.

2. Крем срещу хемороиди:

Циганите от Източна Европа имали една много ефективна рецепта за такъв крем, която включвала живoвляк, смлян бръшлян и свинска мас, които сварявали и пресовали, за да получат всички полезни вещества от растенията. След охлаждане, кремът се намазвал обилно върху мястото.

3. Свещичка при Хемороиди

3.5 грама прах от листа или кора на хамамелис (Witch Hazel), чесън, хидрастис (Goldenseal), корен от Черен оман (Comfrey).
28 грама какаово масло

Разтопете какаовото масло в тенджера и смесете с билките, докато се сгъсти, но, толкова че все още сместа да е използваема за оформяне. Поставете във форми (диаметър 0.6 см. и дължина 2.5 см), покрийте с хартиена кърпа и охладете за втвърдяване. Поставяйте в ректума, когато е необходимо. Да не се използва повече от три пъти дневно.

4. Мехлем, направен от кората на хамамелис се прилага при хемороиди.

Още по темата

Лечение с пчелни продукти

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

Направете си тест

Витамини и минерали

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

5 продукти за здрави кръвоносни съдове

Свързани публикации