Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Жадеит

Жадеит – камък на душевния мир

Чакри: III Чакра (Манипура) – слънчев сплит и IV чакра (Анахата) – сърдечна

История и описание

Жадеитът е подобен на Нефрита, тези два минерала били разделени едва след откриването на Новия свят. Името на камъка идва от испанската дума “piedra de jada” – “камък на кръста”, защото се смятало, че този минерал може да облекчава болки в кръста. Терминът “Жадеит” бил въведен в минераложката практика от А. Демур през 1863 г.

И жадеита, и нефрита са съединения на силициевия двуокис. Подобно на нефрита, вискозен и твърд минерал, жадеита се полира добре и затова се смята за бижутериен и скъпоценен камък от висока класа. Изумруденият или светло- зелен цвят на полупрозрачния жадеит се дължи на примесите от съединения на хром и желязо.

Има жадеити и с белезникави, розови, лилави нюанси, има и сини. Черно-зеленият жадеит се нарича хлоромеланит. В Русия има находища на жадеит в северен Урал и Западните Саяни. Той се добива в Казахстан, Италия, Индонезия, Китай и Мексико, САЩ и Япония.

Лечебни свойства на жадеита

Камък жадеитВ китайската и тибетската медицина, жадеита се използва като добър енергиен стабилизатор. Лечителите вярват, че благородния жадеит със своята енергия възстановява нарушената биоенергетика на човека, дава емоционален заряд и регулира кръвното налягане. Енергията му е в състояние да балансира и успокои емоционалните изблици, помага срещу безплодието.

Колиетата и гривните, изработени от камък жадеит имат положителен ефект върху сърцето, кръвното налягане, защитават от влиянието на времето. Пръстен с жадеит може да премахне умората на очите и е полезен при медитативно лечение на късогледство. От древни времена жадеита е била използван за медицински цели срещу болки в кръста и бъбреците.

Според наскоро публикувано изследване, жадеита укрепва нервната система, нормализира кръвното налягане, отпуска кръвоносните съдове, подобрява кръвоснабдяването, повишава мъжката потентност. Розовият жадеит действа укрепващо на сърдечните мускули, белия жадеит помага за подобряване на имунния статус, а зеления има благоприятен ефект върху бъбречната функция.

Магически свойства на жадеита

От древни времена, жадеитът със своите различни цветове се е смятал за символ на всички човешки добродетели: състрадание, интелигентност, постоянство, смелост, справедливост, скромност. Амулетите от жадеит предпазват от беди и нещастия, вселяват спокойствие, помагат за вземането на мъдри решения. Вярвало се е, че жадеита има влияние върху времето и с негова помощ може да му се влияе.

Влияние върху чакрите

Сърдечната чакра влияе върху сърдечносъдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб; тази чакра развива чувствителността; Слънчевият сплит влияе на черния дроб, далака и други органи на храносмилателната система; тази чакра е свързана с волята.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още