Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Законът на проявлението

Законът на проявлението.

Всеки повод за безпокойство е негативен, независимо дали се притеснявате за вашите финанси или здраве, или за детето ви или за някой друг. Тревожността или безпокойството са форма на страх и са точно обратното на положителните очаквания и вярата.

До голяма степен ние формираме своето собствено бъдеще от това, което очакваме. Нашата същност се опитва да прояви това, което ние очакваме. Нашите очаквания действат като магнит, за да привлекат и притеглят очакваното събитие във външната ни реалност. Ако се притесняваме за нещо, ние очакваме отрицателен резултат и помагаме той да се сбъдне.

Затова, нашият ключов урок, за да се учим на ментално ниво, е да знаем какво искаме и след това без колебание да го очакваме да се прояви в някакво бъдеще време. Освен това, времето е от съществено значение, затова е по- добре да не задаваме определен срок.

Ако искаме да използваме силата на ума, за да помогнем на нашите очаквания да се проявят, можем да използваме енергийни изображения, както бе посочено по-рано: визуализираме (Управляеми образи) или си представяме желания резултат, който изпълваме с емоционална и етерична енергия. Критичният фактор след това, е нашата непоколебима вяра, докато очакваме събитието да се появи.

Това ни води до следващата важна стъпка, да знаем какво искаме да се прояви. Оказва се, че трябва да сме много внимателни с нашите желания, защото те могат да се сбъднат. Това означава, че ние обикновено не сме наясно за скритите последствия на изпълненото желание.

Често ще трябва да се плати духовна или кармична цена. По този начин ние може да забавим своя духовен напредък. Дори да поемем кармичната тежест на другото лице, на което се опитваме да помогнем. Ние все още може да имаме някакви кармични задължения, които трябва да изпълним в този живот. Би било в ущърб на духовното ни развитие да се опитваме да забавим или избегнем последствията от тях.

Често прераждането с конкретна цел, като постигане на възнесение в този живот, започва със сериозни препятствия и те преднамерено са изпълнени с трудности и дори с трагични кармични събития. Тези изпитания трябва да се преминат преди достигането на високата цел.

Колкото по-неблагоприятни са условията, толкова по-голяма е победата, ако сме в състояние да ги преодолеем. Когато ние растем в духовния път, лошите неща не се случват с нас случайно. Ето защо, наистина не е нужно да се притесняваме, каквото и да се случва с нас е за добро, тъй като ни помага да постигнем целта.

Всеки неблагоприятен случай, независимо дали кармичен или не, ни дава възможност да доказваме себе си. Ние трябва да преминем изпитания на всяка стъпка от пътя, за да сме сигурни, че сме си научили урока. В противен случай, урока ще се повтаря отново и отново. За да се доближим до такава достойна цел, като озаряване или възнесение, трябва да сме в състояние да преминем през “теста с лъва”, в една или друга форма.

Общото между всички е, че не е препоръчително по духовния път да използвате магията, т.е. вашата сила на мисълта, за да избягвате пречките и да правите живота си по- лесен. Ако успеете в това, то вие ще имате един заобиколен тест. Ще трябва да изчакате следващото изпитание, което ще ви бъде организирано.

Друг начин да се каже това е, за да вървите с потока на живота си и да правите най-доброто за вас, винаги се опитвайте да оставяте нещата да се случват според предварителния установен план.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации