Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Юпитер, Сатурн и знакът Водолей

Съвпадът на Юпитер и Сатурн навлиза в нов цикъл – знака Водолей, през декември 2020 г.

В астрологията съвпадите между бавно движещи се или социални планети винаги предизвикват големи събития. 2020 година особено изобилства с такива факти, тъй като на 12 януари 2020 г. се случи първия съвпад Сатурн-Плутон, който вероятно е отговорен за пандемията с COVID-19. Последва съвпада Юпитер-Плутон на 4 април 2020 г. Тези важни аспекти през цялата 2020 г. са маркирани от Козирога. В резултат на това се появиха принципите на суровост и решителност в борбата на правителствата с пандемията.

Но програмата на тази „реколта“ за 2020 г. все още не е приключила. Затова обръщаме внимание на аспектите Сатурн-Юпитер на 21 декември 2020 г . Предимството е, че те предвещават промяна на посоката, тъй като ще бъдат във Водолей.

Малко преди това, триото Плутон-Сатурн-Юпитер ще се е събрало много плътно в последните градуси на Козирога. Това може да предполага, че твърдостта на ситуацията ще се почувства силно. Обаче след това Сатурн и Юпитер ще напуснат Плутон от Козирога и ще влязат във Водолей почти едновременно, тяхното съвпадение ще се случи при 0 ° от знака.

Водолеят дава надежда и солидарност, изобразява „независим, изискан и смел характер“. Той също така се позовава на „възможността за постигане на слава или внезапно богатство, което също толкова бързо може да изчезне “. По-надолу ще видим, че тази връзка трябва да се отчете с особено внимание. Тя може да бъде разгледана с другите характеристики на небето в този момент, особено по отношение на прогнозите за 2021 г.

Парадоксите на съвпада Юпитер-Сатурн

Нека първо да обсъдим цикъла Юпитер – Сатурн. Продължава около двадесет години и предполага тенденции в поколенията. Сатурн остава около две години и половина в зодиакален знак, а Юпитер – една година. Следователно комбинацията от тези социални или колективни планети има задължително силно въздействие по отношение на обществото, икономиката, законите и административните въпроси.

Юпитер означава сила на разширяване, оптимизъм, щедрост, лекота, духовност и мъдрост. От негативната страна той провокира преувеличение и ексцесии.

Сатурн е за структуриране, ограничения, правила, търпение, усилия и консолидация. Традиционната астрология понякога смята, че Сатурн е отрицателна планета. Всъщност той предвещава някаква форма на строгост, материализирана от ограничения, които поставя строго и със сила.

Ясно е, че Юпитер и Сатурн си приличат в определени отношения. И двете се интересуват от еволюцията на масите, както и от социалните амбиции. Те се намесват, за да ни покажат, как прилагаме рамки и правила, подходящи за нашата социална среда.

И двете планети обаче се различават:
Юпитер е синоним на доверие, Сатурн на недоверие.
Юпитер е синоним на разширяване, Сатурн на свиване.

Списъкът може да бъде продължен още, но вече разбираме, че ще трябва да се справим с това противопоставяне. Съвпадът ни принуждава да отчитаме и двете планети по един и същи начин.

Докато се преместват едновременно във Водолей на 21 декември 2020 г., те започват нов цикъл и нов тип преживявания. Можем да ги почувстваме и на индивидуално ниво, в зависимост от позицията, в която тази връзка се среща в нашата карта и възможните аспекти, които тя формира с нашите планети и нашите ъгли.

Най-вероятно е на колективно ниво да преминем през фаза на реконструкция, белязана от символиката на Водолея. Ще има решимост да бъдем по-алтруистични и да гарантираме, че всички ще са по-добре интегрирани по време на изграждането на този „нов свят“. Ще трябва да се обърне дължимото внимание на интересите на всички и да се завърши реформата на сегашната власт, каквато беше целта на съюзите в Козирог.

Можем да очакваме обещания за напредък в тази нова ера на Водолея. От една страна, Сатурн се чувства удобно в този знак – той напуска Козирога, знака, който управлява, и влиза в знака, който също управлява исторически (преди откриването на Уран), докато Юпитер може напълно да се разгърне в този въздушен знак. Науката и авторитетът вървят ръка за ръка и разчитат един на друг. Иновациите може да се превърнат в реалност благодарение на Сатурн и на щедрите идеи на Юпитер, който се застъпва за съвременни широкомащабни реализации.

Бихме могли да споменем появата на 5G и нейните приложения като самоуправляващите се автомобили. Напредък в медицината и лечение против стареене. Пълна зрялост на виртуалните пари. Квантови компютри и тяхната невероятна скорост. Локализиран изкуствен интелект, все повече и повече свързани обекти, роботизация. Математически модели за по-добро предвиждане на климатичните промени, пробиви в пространството и др.

Битката на Юпитер (а след това и на Сатурн) с Уран непременно ще бъде бурна!

Независимо от това, трябва да смекчим правилно този първоначален импулс с неизбежния факт, че великият съвпад на Сатурн и Юпитер ще претърпи квадрат от Уран в Телец. Въпреки че аспектът на 21 декември 2020 г. е доста широк и следователно не много мощен (приблизително 6 °), тези планети последователно ще кръстосват мечове с Уран през 2021 година.

Уран, който е владетел на Водолея, държи юздите на тази връзка. Юпитер и Сатурн трябва да се подчиняват на Уран, защото ще са в дома на Уран. За съжаление Уран е неприветлив. Впоследствие квадратите, образуващи се на 17 януари 2021 г. за Юпитер и на 17 февруари за Сатурн, ще изразят своята конфронтация по нюансиран начин.

Квадратите между две планети означават, че противоречивите енергии се сблъскват. Квадратът между Юпитер и Уран сочи към криза на действието, произтичаща от оценката на преживяното. Можем да предположим, че това изразява популярното раздразнение, породено от ограничения, оставени заради здравния проблем.

През февруари 2021 г. ще дойде ред и на Сатурн (който също се движи напред във Водолей, макар и не толкова бързо, колкото Юпитер) да се подложи на влиянието на Уран.

Уран, иновации, промени, които се случват брутално и ще се сблъскат със Сатурн, съпротива, традиции, минали и настоящи твърди правила. Можем да се обзаложим, че обществото и хората трудно ще се адаптират към необходимите промени. Независимо от ситуацията по това време. Този опасен квадрат и всички последствия от него ще бъдат активни отново през май и юни, след това през декември 2021 г. и накрая през септември и октомври 2022 г.

Заключение

В астрологията трябва постоянно да се има предвид, че нито един цикъл не е изолиран от друг. Съвпадът Сатурн-Юпитер не е изключение от правилото. Това е част от контекста, който обобщихме по-горе (преминаването от Козирог към Водолей и връзката с Уран). Последвано от съответната еволюция на тези две планети в знаците (Водолей и Риби в средносрочен план).

От тази гледна точка потенциалните големи промени, които този нов цикъл Сатурн-Юпитер предизвиква, макар и затруднени от време на време, ще могат да се развиват през следващите години.

Още през следващата година първото преминаване на Юпитер в Риби, от 13 май до 28 юли 2021 г., ще позволи да започне смекчаване на войната с Уран, която ще бъде предизвикана само от Сатурн. Юпитер няма да има отношение към Уран и ще бъде в място, в знак, подходящ за него.

Източник: www.astrotheme.com

Още по темата:

Психология

Лечение на ума

Влиянието на името върху съдбата на човека е доказано!

Свързани публикации