Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Влиянието на името върху съдбата на човека е доказано!

Влиянието на името върху съдбата е доказано!

Името на човека влияе пряко върху възможностите, които той ще има в живота си. До този извод достигнали учените от Изследователската Школа Макс Планк в Германия. За влиянието на името върху съдбата на човека най- често говорят тези, които се интересуват от астрология или други подобни модни течения. Има дори цяла наука, която казва, че хората с името Александър успяват в политиката, жените с името Татяна в любовта, а тези с името Олга в областта на финансите.

Официалната наука никога не е гледала сериозно на подобни заключения. Затова констатациите на немските учени са изключително изненадващи. Както се съобщава в изследването, данните, публикувани в списанието Social Psychological and Personality Science, показват, че името на човека може пряко да влияе на успеха му в различни начинания и особено в личния живот.

Експертите получили тези данни въз основа на анализ на материали от няколко популярни онлайн сайтове за запознанства, както и от различни медии. Оказало се, че някои имена имат един вид “позитивна валентност”.Така е, например, с мъжа, носещ името Александър, непознатите го възприемали като много по-хубав, отколкото този с име Кевин. В първия случай, числото на позитивно възприемащите го било два пъти по-голямо.

Въпреки че, това зависело от културата. В Ирландия или в САЩ, Кевин се възприемал много по-добре, отколкото в Германия. Германските учени молят родителите да бъдат особено внимателни при избора на имена за децата си. Някои имена влияят върху способността към обучение, върху възможността за създаване на сериозни отношения и върху самочувствието. Ако не искате да рискувате, то давайте на децата си по-разпространени и популярни имена за региона, в който живеете.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации