Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ястребово око

Камък ястребово око – освобождаване от негативни мисловни модели, просперитет

Чакри: I чакра (Муладхара) – корен/основа

Описание

Ястребовото око е красива разновидност на синьо-сив зеленикав и непрозрачен влакнест кварц. Всъщност се смята за псевдоморфна форма на кварц, тъй като с течение на времето се променя от един минерал в друг, трансформиране на кроцидолит (син азбест) в кварц.

Магически свойства

Ястребовото око проявява свойствата на ирисценция (ефект на котешкото око) поради отразяването на светлината от влакнестата структура на кристала. Той е отличен камък за лечение на земната енергия и за заземяване на енергията. Стимулира и ободрява физическото тяло. Подобно на птица, рееща се над света, ястребовото око дава нова перспектива, помагайки да се види и прозре. Също така повишава осъзнаването на психическите способности като ясновидството.

Ястребовото око зарежда с енергия основната чакра. За целите на фън шуй, когато е поставен в ъгъла на богатството на вашия дом, привлича добро и просперитет. Може да бъде полезен за премахване на ограничителни и негативни мисловни модели и вкоренено поведение.

Ястребовото око може да постави проблемите в перспектива и да ви освободи от желанието да обвинявате другите за проблеми, които сте създали сами. Този камък може да бъде полезен за извеждане на повърхността на заблокирани емоции и за изцеление на болести от настоящи или минали животи. Камъкът може да покаже психосоматичните причини зад замръзналото рамо или схванатия врат. Когато се постави на третото око, помага да се върнете обратно към източника на емоционалното блокиране, когато и да е било това.

Лечебни свойства

Като въздействащ и зареждащ първа чакра камъкът може да подобри кръвоносната система, червата и краката.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още