Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Витамините от група В намаляват риска от рак на белия дроб

При хора с високи нива на витамините от група В в кръвта, намалява риска от възникване на рак на белия дроб дори ако те пушат, съобщиха изследователи.

Учените провели изследване, в което изучавали здравето на повече от 400 хиляди души. Оказало се, че хората с високи нива на витамин B6 и метионин (аминокиселина) в кръвта, риска от възникване на рак на белия дроб намалял с 50%.

Резултатите от изследването са публикувани в списанието на Американската медицинска асоциация (the Journal of the American Medical Association).

Немалко количество от витамините от група В се съдържат в ядките, рибата, месото…, а могат да бъдат получени и като витаминни добавки. Но учените твърдят, че най-ефективният метод за предпазване от рак на белия дроб е просто да не се пуши. Също така, експертите отбелязват, че не бива да се говори, че само допълнителния прием на витамини ще намали риска от рак на белите дробове.

Необходими са допълнителни изследвания, за да се разгледат всички възможни фактори на влияние: начин на живот, хранене и физическа активност. Тютюнопушенето е причина за рак на белия дроб в около 90% от случаите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Витамините

Цялостното решение за рака – Ново разбиране за причините и лечението на рака

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации