Видове кварц според цвета

Въздействие на различните видове кварц

Синият кварц помага в общуването с другите и успокоява страха. Помага за разбирането на нашата духовна природа и вдъхва надежда. При лечение е полезен за органите в горната част на тялото, пречиства кръвообращението и укрепва имунната система.

Дендритният кварц съдържа разклонена фигура или петно, наподобяващо мъх или дървовидна форма. Често се състои от манган и/или хлорит. Улеснява близостта с природата и връзката с Майката Земя. Дендритният кварц също така улеснява достигането до началото на земната фаза и стимулира припомнянето на минали животи, свързани с тази планета. Може да се използва за активиране на чакрите, за да се улесни чистотата на пълната връзка с висшето съзнание. За лечение е полезен при заболявания на скелетната система, нервната система и малките капиляри, за изравняване на костната структура на физическото тяло.

Златният лечител е кварцов кристал, който е частично или изцяло покрит с прозрачен златисто-жълт минерал (вероятно желязо-хидрат). През златисто-жълтия кварцов материал може да се вижда. Кварцът “Златен лечител” е бил използван като помощ за постигне и поддържане на контакт с духовните светове. Улеснява духовното общуване на големи разстояния, включително между световете и дава възможност за изцеление на всички нива.

Зеленият кварц отваря и стабилизира сърдечната чакра. Трансмутира негативната енергия, вдъхновява креативността и балансира ендокринната система. Развива интуитивните способности в съчетание с любовта. Преобразува отрицателните енергии в положително състояние. Може да се използва за привличане на успех, просперитет и изобилие.

Цитриновият кварц позволява на човека да разпознае свещената си личностна природа и вдъхновява за целебен резултат в много аспекти на живота. Помага за намаляване на безполезността, забележимата самонадеяност и високомерието. Причинява по-силно активиране на коронната чакра и разбирането за отварянето на коронната чакра към просветлено състояние. При медитация цитриновият кварц е полезен за повишаване на издръжливостта и жизнената сила.

Цитриновият опушен кварц носи синтеза на кристалните енергии и допълнително осигурява връзка със звездните хора на тази планета и с потенциални звездни хора от другите сфери. Произвежда физическо осъзнаване, предизвикано от другите сфери и може да помогне за привличането на съмишленици от този план във физическата реалност. Усилва екстрасензорните способности и може да помогне за нежното настройване на чакрата на третото око, като същевременно осигурява заземяване и премахване на препятствията. Много търговци са използвали цитриновия опушен кварц, за развитие на бизнеса си и за увеличаване на печалбите.

Арлекиновият кварц съдържа червени точки или червени нишки от хематит или лепидокрокит. Осигурява красива танцуваща енергия, която при активиране стимулира енергийния поток на всички нива. Свързва основната и сърдечната чакри с коронната чакра, привличайки физическа и духовна жизнена сила в тялото. Балансирайки полярностите и меридианите в тялото, свързва енергиите към етерното, хармонизирайки фината и физическата нервна система. Арлекинският кварц помага за изразяването на вселенската любов и действа като мост между духовния и физическия свят. При лечение укрепва вените, паметта и щитовидната жлеза и преодолява дефицитите на щитовидната жлеза. Този кварц е бил използван за преминаване на празнината между физическия и духовния свят и може да помогне на човека да разбере преходите.

Розовият кварц е камъкът на безусловната любов и безкрайния мир. Той е един от най-важните кристали за сърцето и сърдечната чакра. Учи ни за истинската същност на любовта – любов към себе си, към партньора в живота, децата и семейството, общността, Земята, Вселената и Божественото.

Лавандуловият кварц е вид розов кварц, който има прекрасен цвят на лавандула. Може да се използва за стимулиране на третото око, развитие на интуицията, яснослушанието и ясновидството и за по-нататъшна комуникация с физическия план.

Мандариновият кварц активира и хармонизира сакралната (II чакра) чакра, стимулирайки потока на творческа енергия, сексуалност, вдъхновение и игривост. Съчетава творческата и сексуалната енергия, което стимулира духовния растеж. Той може да ви отведе отвъд вашата ограничена система от вярвания.

Малиновият кварц се среща при образуването на скиптри и стандартни кристали. Има малинов оттенък поради включването на лепидокрокит, хематит или гьотит и аметист. Той обединява качествата на тези минерали и когато е във формата на скиптър, съчетава качествата на скиптъра. Може да се използва за синтезиране на седемте основни чакри. За лечение е използван при нарушения на енергийния поток и системни заболявания.

Червеният кварц подпомага положителното действие. Произвежда изобилие от физическа енергия и жизнена сила, а в съчетание с качествата на кварца е динамичен минерал.

Ягодовият кварц е кристал с розов цвят на зрели ягоди. Обикновено се среща като част от кристална структура с редки точкови краища. Розовият цвят се дължи на минералните включвания на гьотит, рутил, желязо и лепидохроцит. В комбинация с енергийните кристални свойства на кварца, розовият цвят на този кристал подпомага лечението на сърцето, както емоционално, така и физически. Свързвайки се с меките любящи енергийни вибрации на ягодовия кварц, този кристал дава чувство на радост, изпълнено с любовни преживявания сърце и възможност да оцените всеки момент такъв, какъвто е. В кристалните структури на тялото или лечебни решетки ягодовият кварц поддържа и балансира енергийния поток между физическото и ауричното тяло. Резонира с астрологичните знаци на Стрелец и Козирог.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Заредени камъни и кристали

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още