Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Видове кварц според цвета

Въздействие на различните видове кварц

Синият кварц помага в общуването с другите и успокоява страха. Помага за разбирането на нашата духовна природа и вдъхва надежда. При лечение е полезен за органите в горната част на тялото, пречиства кръвообращението и укрепва имунната система.

Дендритният кварц съдържа разклонена фигура или петно, наподобяващо мъх или дървовидна форма. Често се състои от манган и/или хлорит. Улеснява близостта с природата и връзката с Майката Земя. Дендритният кварц също така улеснява достигането до началото на земната фаза и стимулира припомнянето на минали животи, свързани с тази планета. Може да се използва за активиране на чакрите, за да се улесни чистотата на пълната връзка с висшето съзнание. За лечение е полезен при заболявания на скелетната система, нервната система и малките капиляри, за изравняване на костната структура на физическото тяло.

Златният лечител е кварцов кристал, който е частично или изцяло покрит с прозрачен златисто-жълт минерал (вероятно желязо-хидрат). През златисто-жълтия кварцов материал може да се вижда. Кварцът “Златен лечител” е бил използван като помощ за постигне и поддържане на контакт с духовните светове. Улеснява духовното общуване на големи разстояния, включително между световете и дава възможност за изцеление на всички нива.

Зеленият кварц отваря и стабилизира сърдечната чакра. Трансмутира негативната енергия, вдъхновява креативността и балансира ендокринната система. Развива интуитивните способности в съчетание с любовта. Преобразува отрицателните енергии в положително състояние. Може да се използва за привличане на успех, просперитет и изобилие.

Цитриновият кварц позволява на човека да разпознае свещената си личностна природа и вдъхновява за целебен резултат в много аспекти на живота. Помага за намаляване на безполезността, забележимата самонадеяност и високомерието. Причинява по-силно активиране на коронната чакра и разбирането за отварянето на коронната чакра към просветлено състояние. При медитация цитриновият кварц е полезен за повишаване на издръжливостта и жизнената сила.

Цитриновият опушен кварц носи синтеза на кристалните енергии и допълнително осигурява връзка със звездните хора на тази планета и с потенциални звездни хора от другите сфери. Произвежда физическо осъзнаване, предизвикано от другите сфери и може да помогне за привличането на съмишленици от този план във физическата реалност. Усилва екстрасензорните способности и може да помогне за нежното настройване на чакрата на третото око, като същевременно осигурява заземяване и премахване на препятствията. Много търговци са използвали цитриновия опушен кварц, за развитие на бизнеса си и за увеличаване на печалбите.

Арлекиновият кварц съдържа червени точки или червени нишки от хематит или лепидокрокит. Осигурява красива танцуваща енергия, която при активиране стимулира енергийния поток на всички нива. Свързва основната и сърдечната чакри с коронната чакра, привличайки физическа и духовна жизнена сила в тялото. Балансирайки полярностите и меридианите в тялото, свързва енергиите към етерното, хармонизирайки фината и физическата нервна система. Арлекинският кварц помага за изразяването на вселенската любов и действа като мост между духовния и физическия свят. При лечение укрепва вените, паметта и щитовидната жлеза и преодолява дефицитите на щитовидната жлеза. Този кварц е бил използван за преминаване на празнината между физическия и духовния свят и може да помогне на човека да разбере преходите.

Розовият кварц е камъкът на безусловната любов и безкрайния мир. Той е един от най-важните кристали за сърцето и сърдечната чакра. Учи ни за истинската същност на любовта – любов към себе си, към партньора в живота, децата и семейството, общността, Земята, Вселената и Божественото.

Лавандуловият кварц е вид розов кварц, който има прекрасен цвят на лавандула. Може да се използва за стимулиране на третото око, развитие на интуицията, яснослушанието и ясновидството и за по-нататъшна комуникация с физическия план.

Мандариновият кварц активира и хармонизира сакралната (II чакра) чакра, стимулирайки потока на творческа енергия, сексуалност, вдъхновение и игривост. Съчетава творческата и сексуалната енергия, което стимулира духовния растеж. Той може да ви отведе отвъд вашата ограничена система от вярвания.

Малиновият кварц се среща при образуването на скиптри и стандартни кристали. Има малинов оттенък поради включването на лепидокрокит, хематит или гьотит и аметист. Той обединява качествата на тези минерали и когато е във формата на скиптър, съчетава качествата на скиптъра. Може да се използва за синтезиране на седемте основни чакри. За лечение е използван при нарушения на енергийния поток и системни заболявания.

Червеният кварц подпомага положителното действие. Произвежда изобилие от физическа енергия и жизнена сила, а в съчетание с качествата на кварца е динамичен минерал.

Ягодовият кварц е кристал с розов цвят на зрели ягоди. Обикновено се среща като част от кристална структура с редки точкови краища. Розовият цвят се дължи на минералните включвания на гьотит, рутил, желязо и лепидохроцит. В комбинация с енергийните кристални свойства на кварца, розовият цвят на този кристал подпомага лечението на сърцето, както емоционално, така и физически. Свързвайки се с меките любящи енергийни вибрации на ягодовия кварц, този кристал дава чувство на радост, изпълнено с любовни преживявания сърце и възможност да оцените всеки момент такъв, какъвто е. В кристалните структури на тялото или лечебни решетки ягодовият кварц поддържа и балансира енергийния поток между физическото и ауричното тяло. Резонира с астрологичните знаци на Стрелец и Козирог.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Заредени камъни и кристали

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още