Унакит

Чакри: Сърдечна

Предания

Камъкът е бил наричан от гърците “unakis epidosis”, което означава “сраствам се”. Той се състои от зраво срастнали се розов микроклин и зелен епидот. Оттам идва поверието, че събира онези, които си допадат, за да образува едно цяло.

Счита се, че помага отново да се открие изгубеното. Минералът символизира цветово кръвта на Исус Христос върху скалите на връх Голгота, затова заедно с хелиотропа е наричан още “Исусов камък”.

В съответствие със състава на цвят варира от розово до зелено. Има камъни с красиви цветови преходи.

Лечебни свойства на унакита

Смята се, че унакитът не толкова лекува, колкото помага за предпазване от болести. Съвременните литотерапевти приписват на унакита способността да оказва положително въздействие върху човешката репродуктивна система. По-специално, има голямо влияние върху жените.

Унакитът е полезен за всички, които страдат от наднормено тегло.

Познавачите на мистичните свойства на камъните смятат, че унакитът е един вид “балансьор”, който помага за достигането на хармония между тялото и ума, емоциите и ума. Унакитът помага на човека да живее в настоящето и да не се връща в мислите си постоянно в миналото.

Смята се също, че унакита премахва всички психологически бариери за вътрешен растеж. Този камък може да повдигне духа и да разсее тъгата.

Унакитът помага на собственика да се обърне към светлата страна на живота.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

камък унакит
Литотерапия (Лечение с камъни)

Унакит

Чакри: Сърдечна Предания Камъкът е бил наричан от гърците “unakis epidosis”, което означава “сраствам се”. Той се състои от зраво срастнали се розов микроклин и

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност