Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Умствено ниво на изчистване

Изчистване на ума. Ментално тяло

Нашият ум, това е най-важното ниво за лечение, защото в него ние правим съзнателните решения, които засягат всички други нива. За да се запознаете повече с ролята на това ниво, вижте Лечение на Ума.

Както и при другите нива, основната ни цел, е да се освободим от негативизма и вместо него да развием позитивни аспекти. Едно добре развито, по-висше умствено тяло, е предпоставка за третата инициация. Ние изграждаме това по-висше ментално тяло, като се упражняваме с абстрактно, творческо и интуитивно мислене. Като мислим за смисъла на живота или съществуването, или същността на Бог.

За да се освободите от негативните вярвания и мисли, първо трябва да ги разпознавате, когато те се появят. Препоръчителен начин, е да развивате навика една малка част от съзнанието ви да бъде на заден план, в качеството на наблюдател.

Винаги, когато имате отрицателни мисли, вашия наблюдател ще звъни като сигнална аларма и вие ще разбирате, какво сте направили. Тогава, като умствено упражнение, намерете съответната положителна мисъл.

Например, може да гледате някой преминаващ и да си помислите, че той е дебел. Ако забележите наличие на критична мисъл за него, мислено се извинете и мислено му изпратете комплимент за някоя друга страна на неговата външност или просто му пожелайте нещо добро.

Наше право е да забелязваме външния вид, но трябва да се въздържаме от оценки, особено отрицателни. Обаче, навика за критична оценка на другите е обратен на пожеланата критична и конструктивна оценка, с цел да помогнете на някого.

Друг важен аспект за контролирането на ума е да се въздържате да говорите за други хора, особено за общи приятели, роднини или познати, освен при обмена на някоя важна фактическа информация. Ако много се клюкарства, съди или критикува, това ще забави напредъка по духовния път.

Затова не отлагайте и започнете изчистване на ума от паразитните и неестествени за нас мисли.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации