Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Учения за възнесението

Ученията за възнесението са явление от ново поколение и до голяма степен са базирани на канализираните учения. Те започнаха с мадам Блаватска и стигнаха до създаването на Теософското общество в края на деветнадесети век. Целта на тези учения, е да се представи значително ускорения път към възнесението.

Възнесението е изтъкнато като основна цел или преминаване по духовния път. Възнесение означава, че ние вече не се нуждаем от опита на човешкото ниво. За продължаване на напредъка ни към по-високи нива на съзнание развиваме духовно светлинно тяло чрез нашата работа за възнесение. В момента ученията за възнесението се концентрират главно върху управляемите образи за отваряне, балансиране и разширяване на чакра системата и изграждане на светлинно тяло.

Основна характеристика, е системата за иницииране като мярка за напредъка по духовния път. Тези инициации имат място в нашите по-висши енергийни тела и може и да не се запомнят от нормалното съзнание на тялото ни. Въпреки че има някои разновидности в начина на отчитането, основните изисквания за преминаване на петте инициации преди възнесението, могат да бъдат описани по следния начин.

1. Духовно пробуждане.

2. Пречистване на тялото, умения за работа с източници на енергия и управление на етерното тяло.

3. Изчистване и контролиране на емоциите, а също и развиване на по-висше емоционално тяло.

4. Пречистване и контролиране на ума, а също и развиване на по-висше ментално тяло.

5. Подчиняване на волята за Божествено ръководство.

6. Безкористна работа за доброто на човечеството.

7. Възнесение

В миналото инициирането във физическото тяло се е провело под формата на тестове и ритуали в тайните общества, в момента те са включени като необикновени ситуации в нашия обикновен живот. Като например, третото иницииране изисква от нас да имаме добър контрол върху менталните, емоционалните и етеричните сили. В древен Египет подходящ тест за ученика би могъл да бъде, да покаже, че може да контролира и подчини един неукротим лъв с ума си.

При най-малкия признак на страх лъвът ще го убие. Съвременният еквивалент на това може да бъде, поставянето на диагноза за напреднал и нелечим рак. За да преодолее това, без много външна помощ, човек трябва да използва ума конструктивно, за да ползва емоциите по положителен начин, за да се освободи от цялата негативност, особено от страха от смъртта и да се научи да насочва енергиите на жизнената сила в управляеми образи.

Въпреки че само малък процент от болните, от съвременните нелечими заболявания, може да са дали сметка, че тяхното заболяване е започване на тест за иницииране, повечето от тези, които са се възстановили от това почти безизходно състояние, както се съобщава, са го направили с помощта на дълбоки духовни преживявания.

Възнесението и Мистичния път

Връзката между инициациите на възнесението, както бе описано по- горе, и етапите на мистичния път е доста очевидна. Започвайки с духовното пробуждане, първите три инициации са свързани с мистичния период на пречистване. За разлика от йога- системата за пречистване, която силно се концентрира върху контрола на етеричните енергии, мистичната пътека не се отнася директно до етерното тяло или неговата жизнена сила.

Обаче, това ниво се пречиства косвено чрез премахване на емоционалните енергийни блокажи, научавайки се да контролираме емоционалната енергия, което от своя страна директно направлява етерните енергии на жизнената сила. Озаряването е първата голяма инициация и е резултат от пречистване и обучение за контрол на съзнанието. От развиване на по-висше ментално тяло, каквото е изискването за третата инициация.

Четвъртата инициация ще започне след излизането от тъмната нощ на душата. Петата инициация е в резултат на единения живот. Ученията за възнесението рисуват до голяма степен магически път или път на изпълнител, за разлика от познаващите основния мистичен път. Комбинацията от двете може по някакъв начин да улесни пътя, отколкото следването на само един от тях.

Тежестта на мистичния път може значително да бъде облекчена и напредъка ускорен, ако се използват подходящи управляеми образи, докато настоящото учение за възнесението изглежда пренебрегва пречистването и контрола върху емоционалното и ментално тяло, които са толкова важни в мистичния път.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации