Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Центриране

В ежедневието ви, особено във важни ситуации, е полезно да концентрирате своето съзнание (центриране) върху усещането за вътрешен енергиен център. Можете да почувствате всичко това като дълбок вътрешен мир. Като любов или състрадание, в зависимост от вашето съсредоточаване и нуждите на конкретния случай.

Това ще ви даде възможност да съберете енергията си и ще ви даде спокойствие и тишина. Тази техника се нарича “центриране“- преминаване от реалния живот към медитативно състояние. Има различни методи за центриране. Японците, например, предпочитат да се центрират в “Хара”, хранилището на жизнените енергии под пъпа. Центрирането ще помага ежедневните ви занимания да протичат по целенасочено и ефективно.

От друга страна, ако предпочитате вашите отношения и ежедневието ви да протичат с любов и състрадание, можете да използвате сърдечната чакра като предпочитано място за центриране. Фокусирането върху чакрата на челото може да е по-подходящо по време на интензивна умствена дейност, както и по време на дискусии и заседания.

Ако се стремите към развитие на вашето духовно съзнание и искате да се чувствате свързани с висшето ви аз, тогава можете да се центрирате в коронната чакра. Накрая, с малко практика, може би ще успеете да слеете съзнанието си през всички тези чакри.  Да останете центрирани в рамките на това интегрирано чувство.

Когато сте центрирани, вие не само ще бъдете умствено и емоционално подготвени и балансирани, но и ще бъдете с повишено внимание и интуиция. По този начин можете да останете в постоянен контакт със своето духовно ръководство след пробуждането си. Когато сте активни, докато сте центрирани, и двете страни на мозъка ви ще работят по един балансиран начин, а това ще се отрази върху баланса на цялата ви личност.

Много по-лесно е да оставате центрирани по време на физическа, отколкото по време на мисловна дейност. Например, четене и писане. Постепенно можете да се научите да оставате в това състояние и по време на умствени задачи. В крайна сметка, можете да бъдете в полу-медитативно състояние за неопределено време. Съсредоточете част от своето съзнание към вашия вътрешен център, а друга част към занимания с външните ви проблеми.
Автор: Walter Last

Продължава >>>

Свързани публикации