Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ставролит

Камък ставролит – сила и късмет

Чакри: III Чакра (Манипура) – слънчев сплит и V чакра (Вишудха)- гърлена

Описание и история

Ставролитът е алуминиев силикат и желязо, необичаен минерал, образуващ кристали, във формата на кръст. Тази особеност е залегнала в името на камъка (от гръцките думи stauros- кръст и litlios- камък), което му е дадено през 1792 година от френския учен Ж. К. Деламетри.

По принцип ставролитите обикновено се наричат кръстови камъни. Любопитно е, че отделните части на “кръста” на ставролита могат да се пресичат не само под ъгъл от 90°, но и под 60°. Кръстът от втория вид е известен в християнския свят като кръста на Св. Андрей.

Цветовете на ставролитите обикновено варират от ръждиво-кафяво до кафяво и почти черно. Кристалите са непрозрачни с матов блясък. Основните находища на ставролити са в Италия, Франция, Австрия, Германия, Русия и други страни. В САЩ тези камъни са открити в щатите Вирджиния и Монтана.

Други наименования на минерала и негови разновидности са: вълшебен камък, магически кръст, каменен кръст, лапис круцифер, круасет.

Лечебни свойства на ставролита

В народната медицина се смята, че ставролита отнема нервното напрежение, помага в борбата с последствията от стреса, подобрява имунитета. Литотерапевтите твърдят, че този минерал отвежда от тялото определени токсини и шлаки. Колиета и висулки от ставролит, според някои експерти по минералите, помагат да се отървете от страхове и нощни кошмари.

Магически свойства на ставролита

Поради своята форма, ставролитът отдавна се смята за силен християнски амулет, който може да защити човека (и особено децата) от въздействието на черна магия. Известно е, че президентът на САЩ – Теодор Рузвелт е имал амулет, именно от ставролит. Всеки човек с чиста душа и добро сърце може да получи неговата защита.

Влияние върху чакрите

Гърлената чакра управлява дихателната система и слуха, както и кожата; активността на тази чакра помага за самоутвърждаването в живота; слънчевия сплит влияе върху органите на храносмилателната система; тази чакра е свързана с волята.

Талисмани и амулети

Ставролитът е талисман на хората, занимаващи се с благотворителни дейности, здравни работници, учители, възпитатели и всички, които се грижат за хората около тях. Като талисман, той дава сила, носи късмет и привлича поддръжници и добри хора.

В почти всички страни на света от този камък се правят талисмани и амулети за защита срещу тъмни сили и зли магии. Много магове твърдят, че тези амулети и талисмани са най-силни, когато защитават деца. Амулет може да бъде всяко изделие от камък ставролит, а също и самия камък.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още