sodalitЧакри: Гърлена

Предания

Името се състои от гръцките думи soda- сол и lithos – камък, тъй като минералът показва високо съдържание на сол.

Описание

 Цветовете на содалита могат да бъдат различни и зависят от примесите в него. Те варират от синьо и зелено до червено. Има и бели, сиви и безцветни образци. Има и полупрозрачни содалити.

Често на повърхността на камъка се виждат бели ивици с калцит. Сините непрозрачни содалити могат да бъдат объркани с азурит и лазурит. Интересно е, че под въздействието на атмосферния въздух розовите и червени минерали, постепенно променят цвета си, превръщайки се в почти черни на цвят.

Лечебни свойства на содалита

Содалитът се смята за добър лекар на психоневротични състояния. Полезно е да се носи за установяване на вътрешна хармония. Той помага в борбата с безсънието и последиците от радиационните въздействия върху тялото.

Този минерал има благоприятен ефект върху храносмилателната система и засилва обмяната на веществата. Мистиците смятат, че содалита е добър камък за медитация, защото помага на хората вътрешно да се съсредоточат. Смята се, че помага за преодоляване на страхове и спомага за постигане на вътрешна хармония.

Според някои той е един от камъните на „третото око“. Изчиства ума, настройва го за вътрешно виждане и получаване на интуитивно познание. Содалитът е полезен за всеки, който иска да приведе своите мисли и чувства в ред.

Влияние върху органите

 Той влияе върху гърлото, дихателната система и слуха, както и кожата.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните