Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Сменете системата си от вярвания

Ние виждаме и оценяваме света през цветните очила на своите системи от вярвания. Дори създаваме своя личен свят според нашите вярвания.

Ние проектираме избрани идеи, мисли и емоции в нашата среда. С тях привличаме или отблъсваме хора и събития. Видимо проявяваме това, най-вече, когато ни е страх. Отрицателните мисли не вредят никому повече, отколкото на нас. Когато отрицателната мисъл влезе в нашия ум, може да я приемем или веднага да я блокираме и заменим с положителна мисъл.

Затова е желателно да започнем своето изцеление и растеж като разгледаме внимателно основните си вярвания, за да видим дали все още ги искаме. Те представляват положителна перспектива и са в хармония с нашите цели и нова философия на живота? Един от начините да изясните това, е като запишете вашите вярвания по основните въпроси и проблеми на живота си.

Какво правят наистина вярванията за вас самите, вашите приятели, вашата работа, вашите здравословни проблеми, тялото ви и вашето бъдеще, за смъртта, задгробния живот и така нататък? Тогава зачеркнете това, което не отговаря на новите ви стандарти и ги пренапишете в по-положителна форма, в каквато бихте предпочели да вярвате.

Например, може да предполагате, че повечето хора са егоисти. Докато вие вярвате в това, ще привличате наистина предимно егоистични хора. Или ще интерпретирате техните мотиви като егоистични – което може не винаги да е истина. Поради това, започнете повторно да препрограмирате себе си чрез написване: “Аз привличам все повече и повече безкористни хора в моя живот”.

Вместо да се вярва: “Аз ще стана безсилен с напредването на възрастта”, сега можете да напишете: “Моето здраве и благополучие, се подобряват с всеки ден, във всяко едно отношение”. Но просто да напишете всичко това не е достатъчно, тъй като сега Нисшето Аз ще споделя много от вярванията на Средното Аз, а Нисшето Аз е много инатливо.

Най-ефективен начин за оказване влияние върху Нисшето Аз, е метода на самовнушение, от типа на утвърждаване, самохипноза и визуализация. А също изучаване и постепенно приемане на истинска духовна философия на живота.

Обаче дори ако сте успели в смяната на вашите вярвания, това не е края на пътя. Това е само предпоставка за привличане на необходимите знания или условия, които ще направят възможно подобрението. Вие ще трябва да направите, каквото е необходимо на едно от другите нива. Било то промяна на диетата или молба за прошка и изпращане на добри чувства към някого, на когото сте навредили.

Бъдете внимателни с медиумните прогнози. Някои са удивително точни, дори в минутни детайли, но те също могат да бъдат и далечни неясни маркери. Затова вярвайте само на тези прогнози, които бихте искали да се сбъднат и игнорирайте останалите. Избирайте вярванията си внимателно, защото те определят какво ще се случи с вас.

Продължава > > >

Свързани публикации