Количка

Сидерит

Камък сидерит – увереност и сила

Чакри: Влияние върху чакрите не е установено.

История и описание

Името “сидерит” идва от гръцката дума “sideros” – желязо. Друго име на минерала е железен шпат. Оцветяването на минерала е в жълто, жълто-сиво, кафяво-сиво, кафяво-жълто, черно. Кристалите са непрозрачни, срещат се и полупрозрачни. Блясъкът е стъклен, перлен. Основните находища на камък сидерит са в Германия, Австрия, Южните Пиренеи (Испания).

Лечебни свойства 

В народната медицина, сидерита не се използва често, тъй като неговите лечебни свойства не са достатъчно изучени. Някои лечители приписват на минерала с жълт цвят способността да стимулира работата на черния дроб, да възбужда апетита, да лекува атоничен запек (лениви черва). Минералите с черен цвят могат да облекчат протичането на настинки, причинени от измръзване.

Магически свойства 

В магическата практика се смята, че сидерита е способен да развива талантите в човека. Мъжете, този минерал прави по-привлекателни за жените, а на жените дава възможността да намерят своя път в живота, да придобият лидерски качества.

Съвременните магове и медиуми използват сидерита за медитация. Някои магове твърдят, че този минерал развива свръхестествените способности, като например, ясновидството. Експертите по магически свойства на минералите не могат да кажат точно, кои зодии покровителства сидерита.

Талисмани и амулети

Сидеритът е талисман за хората, които обичат риска. Като талисман той е подходящ за спортисти, екстремни катерачи и пътешественици. Този талисман подхранва своя собственик с допълнителна космическа енергия, дава му увереност, намалява риска от травми.

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Гьотит
Литотерапия (Лечение с камъни)

Гьотит

Гьотит – камък на милосърдието и прошката Чакри: VI чакра

Прочетете още
Каролит
Литотерапия (Лечение с камъни)

Каролит

Каролит – защита и заземяване Чакри: Всички Описание Каролитът е

Прочетете още