Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Щастието ни чака в пет сутринта!

Ранното събуждане, в пет часа сутринта, е ключът към усещането за щастие през деня. Това твърди един от известните британски психолози Саймън Парк. “Веднъж работех в супермаркет, кaто започвахме работа в 7:30 сутринта, когато много хора все още спят. – казва Саймън Парк – Моите колеги се опитваха да стават в последния момент, позволявайки си още малко сън и идваха на работа измъчени и уморени. А аз успявах през това време нормално да се събудя, да закуся, да потичам и да подишам въздух.

Навикът да ставам в пет сутринта си изработих още на 18 години в университета. Харесваше ми да гледам събуждането на света, който в този момент беше толкова тих и спокоен. Забелязах, как ранното събуждане прави живота ми по-лесен и по-щастлив. Някои експерти казват, че трябва да се заспива и събужда по едно и също време, други съветват да се придържате към биологичния си часовник и да спите, толкова колкото изисква тялото ви.

И двете теории са погрешни. Можете да отидете на гуляй или да работите до късно вечерта и събуждането в обичайното време просто ще ви съсипе. А следването на биологичния часовник ще ви принуди да лежите в хоризонтално положение 12-15 часа. Препоръчвам ви да спазвате две основни правила.

Първото – слушайте биологичния си часовник, когато решите да си лягате. Ако вечерта чувствате, че ви се спи, отивайте в леглото. Второто – ставайте, веднага щом звънне будилника! Ранното утро е идеалното време за упражнения. Много хора стават в четири и половина, за да могат преди работа да отидат на фитнес. В никакъв случай не пропускайте закуската, това е наистина най-важното хранене за деня.”

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации