Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лингам (Шива Лингам)

Чакри: камъкът Лингам влияе върху I чакра (Муладхара) – коренна/основа и II чакра (Свадхистана) – сакрална пъпна.

Шива Лингам – духовен, творчески и балансиращ камък

Камъните Лингам са открити в река Нармада, Западна Индия, едно от най-светите места в Индия. Думата “Lingum” идва от санскритската дума за “символ”, тъй като тези камъни са символ на Бог Шива. Тези необичайни камъни са неразделна част от практиките на поклонение и са били такива в продължение на стотици години.

Лингамите са вид криптокристален кварц с включвания от различни минерали, включително базалт, фелдшпат и железен оксид. Срещат се с рисунъци с кафяви, червени или сиви ивици или петна. Цветовете им варират, но всички са с кафяв цвят. Kамъните са гладки и елипсовидно оформени в резултат на естественото им движение в реката.

Други наименования на камъните: лингам, ​​баналинга, банашивалингас и шива-лингам. Някои предполагат, че камъните лингам са се появили на мястото на паднал метеорит преди около 14 милиона години.

Лечебни свойства на камъка

Лингамът е прекрасен кристален инструмент за възстановяване на баланса и цялостното общо благосъстояние. Той може да се използва за балансиране на течностите в тялото, облекчаване на болки в гърба и помощ за изправяне на гръбначния стълб.

Лингам може да се използва за лечение на репродуктивното здраве, симптоми на менопауза, менструални спазми, проблеми с плодовитостта, безплодие и за здраве на простатата.

Камъкът Шива Лингам е свещен камък на индийската индуистка религия, който усилва жизнеността и нивото на праничната енергия в тялото. Тези камъни са мощно средство за подобряване здравето, тъй като стимулират цялата енергийна система на тялото.

Вибрацията на камъните в трите долни чакри са полезна основа за поддържането на здравословни нива на плодовитост и сексуалност.

Магически свойства

Лингамите се смятат за свещен камък, символизиращ силите на Шива в индуската култура. Те символизират божественост и традиционно се използват в ритуалите в храмовете. Лингамските камъни са прекрасни кристални инструменти в ритуалите за почитане светостта на живота.

Те притежават силни метафизични свойства, тъй като носят много енергия и са мощни камъни за духовно изцеление и растеж. Смята се, че като свещен речен камък той има регенеративни сили, които резонират с енергии, представляващи творението, потока на времето, движението и пречистването.

Те са чудесни камъни за подкрепа на тези, които искат да помагат на другите хора и на общността като цяло. Лингам резонира с вибрациите на благодарност и уважение към физическото тяло, на всички негови безброй поддържащи жизнени процеси и процеси на самовъзстановяване.

Заземяващите вибрации на камъка позволяват на човека да се свърже с възможностите, които се появяват, а понякога и просто “падат” по неговия път. Със своите ивици камъните напомнят за отговорността пред времето. Дават възможност да се направи пауза, да се преосмислят стремежите и как се изразходва ценния енергиен ресурс на времето за това.

Камъните Шива Лингам са известни още като камъни на енергията “Кундалини” и пробуждането на кундалини. Смята се, че активират и насочват движението на енергията “Кундалини” нагоре по гръбначния стълб, събуждайки всяка чакра или енергиен център по пътя към коронната чакра.

Разпалвайки женските и пробуждайки мъжките енергии, лингамите са свързани с творческите енергии. Те обединяват женското с мъжкото начало, балансирайки полярностите Ин-Ян в нас самите и в другите. Те могат да се използват при проблеми от сексуален характер и в свещените тантрически практики.

Вибрацията им има различно действие в зависимост от това къде се поставят.

Вибрацията на камъните в първите три чакри се свързва с въздействие върху физическото тяло.

Ако центрирате енергията на тези камъни в сърдечната чакра, нейната вибрация както в тази чакра, така и във висшата сърдечна чакра ви свързва с Божествения разум. Това поддържа всички аспекти на вашата лична божественост и ще ви помогне да преодолеете необходимостта да съдите другите. Ще пробужда към прошка. Ще помага за обединяването на разделени хора, тъй като притежава енергия, която насърчава чувството за сплотеност и общност.

Действието му в гърлената чакра позволява да разпознаете връзката си с етерното тяло и как можете да съобщите за това на собственото си висше Аз.

Този камък ви помага да разберете, че можете да използвате аспектите на епифизата, без да е необходимо да използвате нормалните сетива. Неговият резонанс в чакрата на третото око е свързан с вашите визионерски способности и ще засилва директната връзка с висшия Аз. Шива Лингам са обекти на красотата и тяхната енергия носи силно усещане за божественост и свещеност.Ако искате да станете просветлени, използвайте тези прекрасни камъни. Те ще повишат вашата пранична енергия и ниво на жизненост, докато се свързвате със Създателя.

Комбинации с други камъни

Висулките с гагат са подходящи за комбиниране с лингамите, тъй като ще натрупват електрически заряд при допир с кожата.

За активиране на кундалини можете да използвате Шива Лингам самостоятелно или в комбинация с други камъни. Процесът на кундалини може да е свързан с трансформация и другите камъни ще го подпомогнат. Използването му с атлантисит, наричан още стихтит в серпентин, е една от най-полезните комбинации за тази цел.
Други камъни, които могат да се използват за стимулиране на кундалини са червен яспис, тигрово око, гагат и стихтит, тъй като всички те са камъни, които подпомагат процеса на издигане на кундалини.

Въпреки че лингамите са мощни камъни, те се комбинират прекрасно с молдавит. Комбиниран с който и да е от кварцовите кристали той ще увеличи количеството енергия, което можете да използвате.

Можете да го използвате с прасковен морганит или танзанит, за да стимулирате сексуалното желание и да подпомогнете тантрическите любовни практики.

Вижте този камък в нашия Е – магазин

Вижте още

Заредени камъни

Периодично почиствайте камъните!

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още