Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Сардоникс

Камък сардоникс – символ на успеха и късмета

Чакри: III Чакра (Манипура) – слънчев сплит

История и описание

Сардониксът е разновидност на оникса с правилни успоредно редуващи се бели, розови, кафяви и тъмно-червени ивици. Сардониксите, т.е. “камъните от Сарда”, са били известни в Европа от най-древни времена. В християнската европейска култура, сардоникса бил посветен на апостол Филип. Известно е, че в древността различавали “мъжки” и “женски” сардоникси. Последните се отличавали с меки нюанси на цветовете.

Ониксите, и сардониксите в частност, се използвали широко за рязане на камеи и геми. От тях се изработвали най-добрите антични камеи, които са оцелели и до днес. Най-красивите камъни се добиват на Американския континент, по- специално в Уругвай.

Лечебни свойства на сардоникса

В старите лечебни книги за сардоникса се казва: “Който стрие този камък във вода и пие от тази вода, ще получи облекчение на корема и подуването ще отмине.” Твърди се, че “женските” сардоникси помагат на жените да заченат, а “мъжките” помагат за бързо зарастване на рани и язви, за спиране на кръвотечения.

Съвременните литотерапевти смятат, че сардоникса ускорява процесите на регенерация и следователно спомага за по-бързото зарастване на костите при фрактури, отнема болката и възпалението, изостря слуха. Сардониксът има благоприятен ефект върху храносмилателните органи, ендокринната система и далака, лекува настинката.

Магически свойства на сардоникса

В Индия, сардониксите били символ на успех и добър късмет. В Европа, тези камъни били считани за символ на жизнена сила и щастие в брака. Вярвали, че сардоникса предпазва собственика от изневяра и предателство.

Камеите, гравирани от сардоникс, служели за талисмани по време на дълги и опасни пътувания. Сардониксът се смятал за мощен талисман, даващ на хората смелост, предпазващ от изневери, измами, лъжи и предателство, предпазващ от болести и неприятели.

Битува мнение, че сардониксите откриват достъпа до скрити знания, помагат за разбиране на всякаква информация, помагат за осмислянето на света. Сардониксът подмладява и удължава живота, дава на собственика смелост, разбиране за чест, обновяване, изразност, жизненост и самоконтрол.

На мнителните хора сардониксът помага да се избавят от страховете пред бъдещето. Маговете използват този камък за увеличаване силата на ясновидството. Сардониксът е пазител на любовта и на хората, които пътуват. Това е камък на религията, идеологията, информацията и науката.

Влияние на сардоникса върху чакрите

Слънчевия сплит влияе на черния дроб, далака и другите органи на храносмилателната система; тази чакра е свързана с волята, управлението на емоциите и въображението.

Талисмани и амулети

Собственикът на талисман от камък сардоникс ще бъде дарен с дълголетие, успех в делата и семейно благополучие. Той е талисман на пътешествениците, философите, на хората, които търсят хармония с околния свят. Като талисман за щастлив брак може да послужи малка топка, монтирана на метална поставка. Той ще защитава съпрузите от изневяра и ще донесе просперитет на къщата.

Съвременните магове използват сардоникса за направата на амулети, които да избавят от ненужни страхове.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още