А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я

Ако сънувате Гарван

Тълкуване на съня: Гарванът- тъжен предвестник, предвещаващ със своя крясък и дори само с появяването си нещастия и беди.

Ако сънувате ято гарвани кръжещи във въздуха, то скоро ще има военен конфликт, от който ще пострадат много хора, земята ще се покрие с трупове и няма да успяват да погребват мъртвите, така че ще има пир за гарваните и мъката траур за хората.

Ако насън видите крещящ гарван- сигурен знак, че над дома ви е надвиснала смърт трябва да се молите и спасението ще дойде.

Сън, в който гарвани строят гнезда по дърветата предвещава болест, която ще порази хората и добитъка, затова месото на животните няма да може да се яде. Спасението ще бъде намерено във вода, билки, молитва и милосърдие.

Ако насън ята от гарвани напълно покриват земята (поле), този сън предсказва лоша година, хлябът ще бъде скъп, а птиците няма да намерят семена и повечето ще загинат, ако не се спасят отлитайки на югоизток, където реколтата ще бъде добра.

Ако насън убиете гарван- наяве ще сте безсилни пред смъртоносна болест на някой близък човек, лекарствата няма да помагат, въпреки надеждите ви в тях и лекарите, само състраданието и търпението в леглото на умиращия човек ще направят светли последните му дни на този свят.

Ако насън убивате черна птица (смъртоносна болест), приемайки я за източник на страдания- смъртта наистина е облекчение за болния и той го знае, а вие трябва да се примирите с това.