Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Рутилов кварц (власат камък)

Рутилов кварц (власат камък) – усилване на енергията, настройка, осъзнаване и проявление

Чакри: Въздейства на всички чакри, особено III Чакра (Манипура) – слънчев сплит

Описание

Рутиловият кварц съдържа червеникаво-кафяви и/или жълти включвания на рутил (титанов диоксид), които са игловидни, призматични, тънки нишки, които изглеждат като фини косми или златни “игли” в прозрачния кварц. Известен е още като камък Венерини коси или Ангелски коси. Именно тези фини “конци” придават на кварца уникален вид, особено оценен от начинаещите колекционери. Името рутил идва от латинското “rutilis”, което означава “червен” или “светещ”. Рутиловият кварц има стъкловиден блясък и обикновено е прозрачен до почти непрозрачен в зависимост от броя на рутиловите игли в камъка.
Находища на този минерал има в Австралия, Бразилия, Мадагаскар, Норвегия, САЩ, Пакистан, Казахстан и Русия.

Лечебни свойства

Рутиловият кварц дава жизненост, която е полезна при хронични състояния, импотентност и безплодие. Кристалът е много подходящ при изтощение и изчерпване на енергията. Полезен е при лечение на проблеми с дихателните пътища и бронхит, стимулира и балансира щитовидната жлеза и отблъсква паразитите. Стимулира растежа и регенерацията на клетките и възстановява разкъсаните тъкани. Енергийните вибрации на кристала са полезни при абсорбирането на токсините, освободени от живачно-амалгамните пломби.

Магически свойства

Рутиловият кварц е познат на хората от преди много хиляди години. Той е ефективен интегратор на енергия на всяко ниво. Рутилът усилва енергийния импулс на кварцовия кристал и е много ефективен вибрационен лечител. В духовен план, кристалът притежава перфектен баланс на космическа светлина и е инструмент за просветление на душата, духовен растеж и творческа сила. Улеснява връзката с духовното ръководство и помага за настройването в потока на красивите действия. Премахва негативната енергия и изчиства токсичните мисли.

Рутиловият кварц позволява освобождаването от минали проблеми и съпротивления, които човека може да срещне по своя духовен път. Може да помогне на умствената концентраци и яснота, както и да помогне за реализацията на идеи или планове. Улеснява трансформацията, тъй като помага да се определи източника на проблема, насърчава прошката към себе си и другите, открива нова посока или гледна точка. Осигурява защита срещу психически атаки. Кристалът помага да разберете, дали в ситуацията или човека има добри или лоши “вибрации”.

Рутиловият кварц успокоява мрачното настроение и действа като антидепресант, избавяйки от страхове, фобии и беспокойства. Носи радостна вибрация в енергийното поле, помагайки за “облекчаване на товара”, когато житейските отговорности и обстоятелства изглеждат непосилни. Улеснява способността да се включиш в потока на невидимата енергия (Чи), който обгражда всички нас и земята.

Той помага за откриването на невъобразими по-рано потенциали и осъзнаване на способността ни за общуване с всички аспекти на себе си – ум, тяло, дух и с всички други живи същества (видими и невидими). Рутиловият кварц е програмируем и усилва намеренията, утвържденията, емоциите, чистото съзнание и проявление. Чудесата се случват, просто задайте намеренията си на кристала и вярвайте.

Приложение

Рутиловият кварцов кристал е полезен за терапевти и консултанти, тъй като филтрира негативната енергия от клиента, като същевременно поддържа енергийното му поле по време на емоционалното освобождаване и сблъсъка с по-тъмната психика. Много полезен при лечение от минали животи, тъй като може да даде представа за минали събития, които влияят на настоящите условия.

Добър кристален инструмент за почистване и енергизиране на аурата, помощник в астралното пътуване, наблюдение и насочване.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, кристалът улеснява отварянето на ауричното поле за лечение. Работи с етерното поле като отстранява блокировки и поправя пробивите в енергийното тяло, преди те да се проявят физически. Хармонизира и подравнява всички чакри. Когато се постави върху чакрата на третото око, кристалът усилва интуицията, силата на проявление и метафизичното зрение.

Комбиниране с други камъни

Енергията на рутиловия кварц се хармонира добре с всички членове на кварцовото семейство. За допълнителна психическа защита и заземяване е добре да се комбинира със сугилит, черен турмалин, обсидиан или  гагат.

Талисмани и амулети

Рутиловият кварц е много подходящ за художници или писатели, защото помага за получаване и насочване на духовното вдъхновение за творчески проекти. Особено почитан като амулет, полезен в сърдечните въпроси, тъй като прогонва копнежа, тъгата от самотата. Дарява собственика си с дара на предвидливост и позволява да се предсказва бъдещето.

Влияние върху чакрите
Чакрата на слънчевия сплит влияе на черния дроб, далака и други органи на храносмилателната система. Тази чакра е свързана с волята, контрола на емоциите и въображението.

Зодиакален знак: Близнаци и Телец

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още