Рутил

Чакри: Влияние на рутила върху чакрите не е установено.

История и описание

Името „рутил“ произлиза от латинската дума „rutihis“- червен, червеникав. Друго име на минерала е нигрн. Рутилът е титаниев диоксид. Оцветяването на минералите е златисто-червено, червено-кафяво, златисто-жълто. Срещат се и черни кристали. Блясъкът е елмазен или полуметален.

Основните находища на рутил са в САЩ, Индия, Австралия, Италия и Русия.

Лечебни свойства на рутила

В някои страни лечителите вярват, че рутила може да се използва като профилактично средство срещу заболявания на дихателните пътища, причинени от простудяване. Има предложение, че златисто-жълтите рутили стимулират работата на черния дроб, имат благоприятен ефект върху храносмилането, стимулират апетита.

Магически свойства на рутила

В практическата магия рутилът се използва рядко. Минералите с черни цветове се използват за предсказване и гадаене. Някои съвременни практикуващи магове твърдят, че, именно, черния рутил им помага да пътуват във времето. Смята се, че черният камък се използва от вещиците.

За направата на амулети най-подходящи са златисто жълтите камъни. Тези амулети са способни да привличат добрия късмет в хазарта. Обаче, двойствеността на този камък понякога обръща успеха в неуспех. Жените, които искат да намерят любовта си и да създадат семейство, трябва да носят гривна от червен рутил на лявата си ръка. Мъжете, носещи накити с червен камък рутил, също имат успех сред противоположния пол.

Талисмани и амулети

Като талисман, може да се използва малко парче необработен кристал. Рутилът в черен цвят – силен талисман за практикуващи магове. Камъните от другите цветове могат да служат като талисман за хората, които искат да познаят неизвестното. Той е талисман на учени, пътешественици, изследователи.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации

vezuvianit-idiokraz
Литотерапия (Лечение с камъни)

Везувианит (идиокраз)

Чакри: въздейства в зависимост от цвета на камъка Камък на хармонията и красотата История и описание Името на минерала „везувианит” е дадено през 18 век

Прочетете още
литотерапия камък туритела
Литотерапия (Лечение с камъни)

Туритела

Чакри: въздейства на всички чакри Камък на приятелството и щастието  История и описание Турителата е вид ахат, чиято окраска наподобява черупка на костенурка, затова и

Прочетете още
литотерапия камък моокаит
Литотерапия (Лечение с камъни)

Моокаит

Чакри: I чакра Манипура и IV чакра (Анахата)- сърдечна Камък на силата и любовта История и описание Името моокаит е използвано най-напред от бижутерите, днес

Прочетете още