Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Рутил

Камък рутил – познание за неизвестното

Чакри: Влияние на рутила върху чакрите не е установено.

История и описание

Името “рутил” произлиза от латинската дума “rutihis”- червен, червеникав. Друго име на минерала е нигрн. Рутилът е титаниев диоксид. Оцветяването на минералите е златисто-червено, червено-кафяво, златисто-жълто. Срещат се и черни кристали. Блясъкът е елмазен или полуметален.

Основните находища на камък рутил са в САЩ, Индия, Австралия, Италия и Русия.

Лечебни свойства на рутила

В някои страни лечителите вярват, че рутила може да се използва като профилактично средство срещу заболявания на дихателните пътища, причинени от простудяване. Има предложение, че златисто-жълтите рутили стимулират работата на черния дроб, имат благоприятен ефект върху храносмилането, стимулират апетита.

Магически свойства на рутила

В практическата магия рутилът се използва рядко. Минералите с черни цветове се използват за предсказване и гадаене. Някои съвременни практикуващи магове твърдят, че, именно, черния камък рутил им помага да пътуват във времето. Смята се, че черният камък се използва от вещиците.

За направата на амулети най-подходящи са златисто жълтите камъни. Тези амулети са способни да привличат добрия късмет в хазарта. Обаче, двойствеността на този камък понякога обръща успеха в неуспех. Жените, които искат да намерят любовта си и да създадат семейство, трябва да носят гривна от червен рутил на лявата си ръка. Мъжете, носещи накити с червен камък рутил, също имат успех сред противоположния пол.

Талисмани и амулети

Като талисман, може да се използва малко парче необработен кристал. Рутилът в черен цвят – силен талисман за практикуващи магове. Камъните от другите цветове могат да служат като талисман за хората, които искат да познаят неизвестното. Той е талисман на учени, пътешественици, изследователи.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Камъни и кристали

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още