Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Розов кварц

Розов кварц – камък на любовта

Чакри: сърдечна

Предания

Според митологията Амур и Ерос са донесли розовия кварц на Земята, за да подтикнат хората чрез неговия жизнерадостен цвят към любов. От хилядолетия е почитан като камък на плодородието.

До средата на XX век на любителите на минералите били известни само непрозрачните образци на розов кварц. Но, през 1959 г. в Бразилия били намерени почти полупрозрачни и прозрачни камъни.

Млечно- розовата разновидност на розовия кварц се ползвала с особена любов по времето на античността. Това внимание към този красив минерал било запазено до XIX век, а в наши дни той е особено популярен.

Описание

Както е известно, съществуват много варианти на кварц, това е доста голяма група минерали. Достатъчно е да си припомним, че прозрачният планински кристал и жълтият цитрин са разновидности на кварца. Има и син и млечен на цвят кварц.

Специално място в този ред заема розовият кварц. Със своя нежен цвят, наподобяващ на моменти розов цвят на млада кожа, този минерал е задължен за тази си красота на примесите от манган и титан.

Лечебни свойства

камък розов кварцРозовият кварц е полезен при заболявания на нервната и сърдечносъдовата системи. Този камък премахва умората, въздействайки на нервната система. Полезен е за активиране на лимфната система, чиято работа е тясно свързана с имунната система.

Розовият кварц има благотворен ефект върху отделителната система, кръвоносните съдове и костния мозък. Смята се, че розовият кварц помага за преодоляване на стреса, той гаси изблиците на гняв.

Талисмани и амулети

Медальонът с розов кварц е в състояние да повиши творческите способности и самочувствието на този, който го носи. Талисманът с камък розов кварц помага в любовта, пази семейното щастие и помага на самотните жени да си намерят добър партньор. Той е талисман, подобряващ комуникацията на собственика му с другите хора.

Органи на въздействие: сърдечносъдова система, гърди, ръце и гръбнак.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още