Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Родонит

Родонит – камък на прошката

Чакри: III Чакра (Манипура) – слънчев сплит, IV чакра (Анахата) – сърдечна

История и описание

Името на камъка идва от гръцката дума родон – “роза”, “розов”, което се свързва с червения, малинов или розов цвят на камъка. На Изток, този минерал заради характерния му цвят, бил наречен “камък на зората”. За родонита са характерни тънките черни разклонени жилки, които се състоят от окиси на мангана. На розовия фон те образуват сложни рисунки и шарки, понякога реални пейзажи.

В Русия родонита наричали “рубинов” или “розов шпат”. Родонитът е красив полускъпоценен камък. В средата на XIX век. от камък родонит изрязвали разкошни вази, чаши, бюра и прибори за писане. В Петропавловския събор в Санкт Петербург, един от надгробните камъни, под който се намират царските останки, е направен от цял блок родонит. Той тежи 7 тона. Освен в Русия родонита е открит в Австралия, Индия, Колумбия и САЩ.

Лечебни свойства на родонита

Йогите вярвали, че меките вибрации на розовия цвят, прониквайки в аурата, стимулират сърдечната чакра и слънчевия сплит; зареждат, както тънкото (ефирното) така и физическото тяло. Източните лечители правят от “камъка на зората” специален еликсир за лечение на ракови заболявания. Този еликсир, изготвен от родонит, е добро средство и при наранявания или травми. Парчета от камък родонит се прилагат върху лицето, около очите, за усилване на зрението.

Родонитът стимулира, очиства и активира сърдечносъдовата система, помага за нормализиране дейността на жлезите с вътрешна секреция, стимулира бързото снабдяване на тялото с достатъчно количество енергия, пълноценната обработка на всички храни, особено въглехидрати и протеини.

Нежните розови лъчи на родонита са особено полезни при заболявания на нервната система, лекуват множествена склероза, благоприятно влияят върху органите на слуха, срастването на костите, лекуват язви на стомаха, помагат при чернодробни заболявания. Вибрациите на родонита повишават сексуалната активност и помагат при безплодие.

Магически свойства на родонита

литотерапия камък родонитВ страните от Изтока и в Индия смятат родонита за божествен камък, пробуждащ любовта и таланта. Смята се, че родонита помага за развиване на различни умения и сръчности. Родонитът е в състояние да изпълни със сила физическото тяло на човека и работи успешно на всички други нива.

Смята се, че този камък може да събуди живота в отчаяния човек, да му даде надежда и да го насочи по пътя на доброто и светлината. Той е много полезен в случаите на емоционално самоунищожение и пристрастяване, дава увереност, премахва емоционалния шок и паниката, поддържа енергията на душата.

Този камък дарява с безусловна любов и прошение. Родонитът лекува душевни рани, трансформира болезнените емоции като възмущение или гняв. Той може да се използва за изцеление от минали животи, ако тогава са ви предали и изоставили, той ще помогне за премахване на болката от нанесената обида и отказа от отмъщение.

Родонитът регулира и обединява физическа и психическа енергия. Той улеснява натрупването на енергия и последващото проявление в живота ни на различни земни блага, които попадат в сферата на влияние на този камък, такива като материално благополучие и хармония, спокойствие и разбирателство, красота и любов. Родонитът помага и се използва при медитация с мантри. Този камък ни учи да обичаме и се наслаждаваме на живота като дар от съдбата.

Влияние върху чакрите на камъка родонит

Йогите вярват, че вибрациите на нежния розов цвят, характерен за родонита, стимулират сърдечната чакра и слънчевия сплит. Сърдечната чакра оказва влияние върху сърдечносъдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; тази чакра поражда любов; слънчевия сплит, влияе върху органите на храносмилателната система; тази чакра е свързана с волята.

Талисмани и амулети

Родонитът е талисман на младите хора, жадуващи за победи, както и на писатели, поети и музиканти. Талисманът може да бъде гривна, която да се носи на лявата ръка, тогава той ще засили способността към обучение, ще подхранва с енергия. На ленивците е подходящ като талисман във вид на висулка, която ще им помогне да се отърват от мързела.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още