Раухтопаз

rauhtopasЧакри: I чакра (Муладхара)- коренна/основа

Раухтопаз – камък на спокойствието

Описание

Раухтопазът, известен като опушен кварц, е прозрачна разновидност на кварца, оцветена в кафяв цвят с различна интензивност, от едва забележими опушени нюанси, до тъмнокафяво, кафяво.

Други имена на раухтопаза са: опушен планински кристал, опушен кристал, шотландски камък, кернгорм. В бижутерската търговия е известен под неправилното име опушен топаз.

Лечебни свойства

Носенето на раухтопаз подобрява функцията на надбъбречните жлези, бъбреците и панкреаса. Подобрява ерекцията и увеличава репродуктивната функция. Подпомага лечението срещу наркотични зависимости.

На раухтопаза се приписва успокояващо действие, а също може да помогне за облекчаване на стреса и болката. За да направите това, се препоръчва да държите във всяка ръка кристал и да изчакате, докато те (кристалите) се затоплят.

Магически свойства на раухтопаза

Раухтопазът въвежда човека в света на илюзиите и сложен под възглавницата стимулира пророчески сънища, а също така поема външната негативна енергия. Усилва способността за запомняне и правилно тълкуване на сънищата. Раухтопазът помага на хората- мечтатели да избягат от реалния живот.

Раухтопазът е камък на спокойствието и медитативното съзерцание, той успокоява твърде емоционалните хора, неутрализира гнева, отнема раздразнителността и стреса, избавя от ревността, обидчивостта и гордостта, помага да се излезе от депресията, намалява алкохолната и наркотична зависимост.

Балансира сексуалната енергия. Древните индуси вярвали, че раухтопаза премахва негативната енергия от тялото.

Влияние върху чакрите

Сакралната чакра е свързана е с волята за живот.

Талисмани и амулети

Като талисман раухтопаза, пази от магии, а благодарение на този камък се постига висшето трансово състояние- нирвана. Той помага за издигането на мислите от тъмнината на подсъзнанието в областта на озарението и свръх съзнанието.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност