Работохолиците съкращават живота си наполовина

Прекалено дългото работно време е много опасно за човешкото здраве и живот, тъй води до появата на сърдечно-съдови заболявания, съобщава Би Би Си.

Британски учени провели мащабно изследване, в което участвали около 10 хиляди офисни работници в Лондон, на възраст от 35 до 55 години, които редовно оставали в офиса след работното време за 2-3 часа. Оказало се, че работохолиците имали 60% повишен риск от сърдечносъдови заболявания и нарастваща вероятност от преждевременна смърт.

Сред причините, които мотивират забавянето им на работното място, учените отделили нарасналата конкуренция в колектива, което поражда агресия и безсъние. Също така, учените са забелязали, че в допълнение към сърдечните заболявания, преумората води до депресия и дори допринася за развитие на диабет.

В миналото вече беше определена връзката между преумората и сърдечните заболявания, но за първи път това успешно бе доказано, в такова голямо и мащабно изследване, което дава възможност за по-голяма точност на резултатите, заявяват експертите. Изследването е публикувано в списание European Heart Journal.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност